info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Hírek és érdekességek az informatika világából

webdesigner, grafikus, szoftverfejlesztő, grafika, web, design, oktatás, tanfolyam, képzés, programozás, top school, oktatás

Top School goes Pop + Ludwigba megyünk Story

Az idei év utolsó múzeumi óráján a Ludwig Múzeum időszaki kiállítására megyünk, ahol a Ludwig Goes Pop + The East Side Story című kiállítást fogjuk megnézni egy kizárólag számunkra szervezett grafikai szempontú tárlatvezetéssel és szitanyomás bemutatóval egybekötve.

Képek legálisan, üzleti felhasználásra

Jó minőségű fénykép keresése még képügynökségi előfizetéssel háta mögött is komoly feladat a webdesigner vagy a grafikus számára. Ugyanez dolog igazi kihívássá válik kisebb költségvetésű projektek esetén, amikor a stock fotók vásárlása nincs betervezve a büdzsébe.

Grafikus és webdesigner mockup gyűjtemény

A különböző ipari tervezések területén az mockup-ok használata régóta elterjedt módszer a különböző ötletek, tervek szemléltetésére. Segítségükkel sokkal könnyebb feladat az elkészült termékek, tervek, grafikák demonstrálása azok számára, akik nem szakemberek.

Inspiráló webdesign tervek

15 olyan flat stílusban készült, responsive webdesigner munkát gyűjtöttünk össze, amelyek kreatívak és inspirálóak lehetnek.

15+1 látványos kisarculat

Ahogy közeledik a grafikus OKJ és a kiadványszerkesztés tanfolyamok vége egyre sürgetőbb az inspiráció gyűjtés a szakdolgozat és a vizsgamunka elkészítéséhez. Ezekkel a látványos grafikákkal ebben szeretnénk segíteni.

19 kreatív névjegykártya design

Összegyűjtöttünk néhány kreatív névjegykártya designt, amely inspiráció lehet a Grafikus OKJ tanfolyam résztvevőinek a szakdolgozat, a Grafikai DTP és a Designer tanfolyam résztvevőinek pedig a vizsgamunka elkészítéséhez.

Op-art Photoshop Tutorial

Az op-art a 20. század művészeti irányzata, amely számítógépes technológiákkal megújítva a 21. századba is átnyúlik. Legismertebb képviselője a magyar származású Victor Vasarely, vagyis Vásárhelyi Győző.

Animáció készítése After Effects segítségével

Az Adobe After Effects a vizuális effektusok, mozgóképek létrehozásának területén piacvezető szoftver. Számos lehetőséget rejt magában, legyen szó nyers mozgóképanyagok effektezéséről vagy állóképek animálásáról.

Kreatív filmkészítés Stop Motion segítségével

Manapság a filmkészítés egyik legérdekesebb és legkreatívabb területe a Stop Motion animáció. A technikai fejlődésnek köszönhetően ma már szinte bárki készíthet hasonló filmeket elérhető áron megvásárolható fényképezőgépekkel és videó szerkesztő vagy videó-vágó szoftver segítségével.

Tervezési alapelvek röviden

Ebben a tutorialban azokkal az alapvető és legfőbb tervezési szabályokkal ismerkedhet meg, amelyek nélkülözhetetlenek egy designer, webdesigner vagy kiadványszerkesztő számára.

Szakmai tréning gyakorlat - 2015

A Top School Oktatási Központ az OKJ képzéseiben résztvevői számára szakmai gyakorlattal egybekötött tréninget szervezett az ELTE Tudománykommunikáció MSc képzésével és egy civil szervezettel összefogva. A többnapos egybefüggő, igen feszített tempójú képzésén páratlanul jó grafikai anyagok és egy olyan oktató jellegű játék is létrejött, amelyet az ELTE múzeumában fognak használni.

Illustrator tutorial - Borosüveg Mesh Tool

Ebben az Illustrator tutorialban egy borosüveget fogunk vektorizálni a gradient mesh eszköz segítségével.

Ilyen a használható angol nyelvtanfolyam

Fogadjunk, hogy legalább az egyik mondat elhagyta már a szádat eddigi életed során: nincs tanfolyam olyan időpontban, ami nekem is jó, nem indul tanfolyam az én szintemen, sokan vagyunk a csoportban, a nyelvtanár nem foglalkozik velem eleget. Nos, jó hírünk van! Ha mi nyelviskolánkat választod, többé nem kell ilyen problémákkal küszködnöd!

A legjobb webdesign sablonok

A webdesign sablonok hasznos segítséget nyújtanak, amikor egy munkát rövid határidővel és gyorsan kell elkészíteni. Összegyűjtöttük a szerintünk ma elérhető legjobb websablonokat.

Webdesign UX webtervezőknek

A UX (User Experience), vagyis felhasználói élmény fontos szempontja a web fejlesztésnek, a webdesigner munkának. A UX olyan eszköz a webdesigner kezében, amely segíti olyan design létrehozásában, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan és hatékonyan találják meg azt, amit a weboldalon keresnek.

Idegenvezető

Bizonyos szempontból az idegenvezető a világ egyik legjobb munkája, hiszen idegenvezető világot és még pénzt is kap érte! Más szempontból viszont egy rendkívül felelősségteljes szakma, amely megfelelő felkészültséget követel.

Új OKJ szakképesítések

Az elmúlt tíz évben az OKJ több változtatáson ment át, a legutolsó, és jelenleg hatályos változatát az 2012-ben hirdette ki Magyarország Kormánya. 2014 őszétől már biztosan csak az új rendelet alapján szervezhető OKJ tanfolyam! Ismerje meg mik a legfontosabb változások!

A modern webdesign jövője

A web és a webdesign a többi grafikai és technikai megoldáshoz hasonlóan óriási ütemben fejlődik. Minden évben újabb és újabb trendek jelennek meg, a tervezés fő kérdése pedig az, hogyan tudunk mindig egy lépéssel a divat előtt járni.

Gyakran ismételt kérdések az OKJ tanfolyammal kapcsolatban

Az alábbiakban válaszolunk az OKJ tanfolyamokkal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre. Reméljük, hasznos segítség lesz minden képzés iránt érdeklődő számára!

Turbózd fel a munkát a Photoshopban!

A Photoshop használata igen időigényes lehet mind a kezdő, mind a gyakorlottabb felhasználók számára, és ezen sajnos nem segít az évek alatt keservesen megszerzett rutin sem. Mert ugyan a szoftvert jobban ismeri az ember, de határidők valahogy évről-évre egyre szűkebbek lesznek… A végleges megoldásra sajnos nincs ötletünk, de jó gyakorlatot tudunk mutatni.

Webes tipográfia – Flat webdesign 2

A weben nemrégiben még csak néhány egyszerű betűtípusra és betűméret változtatására korlátozódott a tipo. A webes technika fejlődésének köszönhetően azonban a webdesignerek tipográfiai lehetőségei ma már szinte megegyeznek a kiadványszerkesztőkével.

Flat design vs. webdesign

A korábbi években a webdesign területén a legnagyobb újdonság az úgynevezett Flat webdesign megjelenése volt. Olyannyira hatással volt a tervezőkre, hogy még az Apple és a Microsoft is követte a trendet és mindkét számítástechnikai óriás ezzel a dizájnnal jelentette meg új operációs rendszerét.

A legjobb 25 Web Design Tutorial

A számítástechnika és azon belül a web napjaink egyik leggyorsabban fejődő területe, így szinte lehetetlen néhány száz órába belesűríteni az alapoktól mindent. Cikkünk célja az intézményünkben végzett résztvevők segítése további, önálló tanulásukban.

Top School angol nyelvtanfolyam

Nyelviskolánk oktatási módszere négy képzési forma előnyeit egyesíti magában. Ezek a következők: magántanár, csoportos képzés, e-learning és anyanyelvi környezetben történő képzés.

Máltai angol nyelvtanfolyam

Mindössze két óra alatt elérhető kuriózum! Málta a különlegesen összetett kultúrák, történelmi emlékhelyek, világörökségek iránt érdeklődők, a kellemes tengerparti fürdőzés, a különféle vízi sportok szerelmeseinek és nem utolsó sorban az angol nyelv alaposabb megismerésére, gyakorlására vágyók szigete!

BUÉK 2014

Sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek! Nézd meg a legújabb Photoshop segédletünket, amelyet ez alkalomból készítettünk! A képeslap készítéséhez szükséges tutorial elérhető a Top School Facebook oldalán is!

A tréning módszerről

A trénin manapság divatos kifejezés, amelyet gyakran hallhatunk különböző vállalati képzések kapcsán. Sőt, felkapottsága miatt sokan akkor is ezt a kifejezést használják, amikor valójában egy hagyományos, frontális tantermi képzésen vesznek részt. Ebben a cikkben mindenki számára érthető módon járjuk körbe a tréning módszert.

Szenzációs média megoldások

A webes videók manapság már nem számítanak újdonságnak, szinte természetes, hogy naponta megnézünk legalább egy online videót. A neves amerikai napilap, a New York Times ősszel azonban egy egészen más, és talán forradalminak is nevezhető dologgal állt elő.

Számítógépes képzéshez ingyenes angol nyelvtanfolyam

Jelentkezz számítógépes képzésünkre és kapsz egy ingyenes angol tanfolyamot ajándékba!

Karácsonyfa animáció Flash segítségével

A közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából készítettünk egy Flash tutorialt, amelyből megtudhatod, hogyan kell néhány egyszerű lépessel látványos karácsonyfa animációt készíteni a weboldaladra.

Kapd el a Rabolót!

A gőzös-gázos kerek erdő mélyén éldegélt Conq Urencia, Lopávia hercegkisasszonya, aki egy szép napon szemet vetett a Top School Oktató Központ tananyagára. Az egyébként lustácska-butácska hercegkisasszony ezúttal sem volt rest, ízibe ki is hirdette háza táján: nagy jutalom üti annak a markát, aki a leggyorsabban teljesíti szíve vágyát, és a legügyesebben rabolja el a kiszemelt tananyagokat! Meghallotta ezt a kerek erdő szegletében élő sebhelyes arcú Raboló, s menten jelentkezett is a tolvajlásra!

Speciális filmes trükkök stúdió nélkül, házilag

A „zöld vászon” vagy angolul „green screen” technológia a filmes szakmából ismert, elnevezését a speciális, zöld színű háttér használatáról kapta. Segítségével rendkívül látványos filmes trükkök készíthetők, akár egy számítógépes iskola osztálytermében is.

Így készítsük elő a grafikát a bögre nyomtatáshoz Photoshopban

Ebből a rövid leírásból megtudhatod, hogyan készítheted elő a fényképes bögre nyomtatásra Photoshopban az általad tervezett grafikát!

Készíts bögrét egyedi, saját grafikával!

Tölts fel egy képet, szerezz 35 like-ot, és tiéd az ajándék bögre saját, egyedi grafikával!

Design-gyilkos optikai illúziók

Egy webdesign vagy nyomdai termék tervezéséhez szükséges ugyan a grafikai szoftverek magas szintű ismerete, de a sikerhez önmagában nem elegendő. Azt is tudni kell, hogy melyek azok a gyilkos tervezési hibák, amelyek „megölik” a legjobb terveket is.

Speciális ajánlat (nem csupán) lusta diákoknak

Mindjárt itt szeptember, kezdődik az iskola, indulnak a tanfolyamok! Idén utoljára lehet OKJ képzést normál körülmények között indítani! Megpróbáljuk ebből a szomorú (tragikus) helyzetből a legjobbat kihozni, így hát van egy vidám, speciális ajánlatunk a számodra!

Sebezhető az 1 millió forintos Android WC

Az android okostelefon alkalmazás által vezérelt luxus toalettek külső támadásoknak vannak kitéve – állítják biztonsági szakemberek.

Tanfolyam – miért éppen nálunk?

Azok közé tartozol, aki szívesen megkérdezné, hogy miért éppen hozzánk gyere képzésre vagy tanfolyamra? Tudni szeretnéd, miben más egy Top School tanfolyam, mint a többi képzés?
Számos mellettünk szóló érvünkön kívül csoportba szedtük azokat az előnyöket, amelyet a „hagyományos” számítógépes kurzusokat kínáló iskolánkban kaphatsz egy képzés során.

668 000 dolláros Apple számítógép

Jobb, ha mostantól nem dobja el régi számítógépét, néhány év múlva ugyanis sokat érhet! Egy 37 éves Apple számítógépet 150 millió forintért adtak el a minap.

Milyenek a webdesignerek?

Nagy-Britannia egyik vezető webhosting cége, a Heart Internet a DesingShack.net portállal összefogva egy közvélemény-kutatás keretében arra volt kíváncsi, miként vélekednek a web designerek a saját foglalkozásukról, jövőjükről, elégedettek-e a munkájukkal és valójában hogyan keresik a pénzüket.

Big Picture Photoshop Action

Megtudhatod, hogyan készült ez a látványos kép a Top School Oktató Központ ingyenes Photoshop tutoriáljából.

A teljes festékterhelés megértése Photoshopban

A festékterhelés – az InDesign szoftverben tintahatár – a nyomdai festékek legnagyobb megengedhető összmennyisége a papíron, nyomathordozó anyagon, amely a nyomtatás során az egyes nyomdai alapszínekből a hordozóra kerülhet anélkül, hogy az átütne vagy megfolyna, stb.

Adobe Illustrator - az első 25 év

Néhányan talán még emlékeznek arra, hogy az Adobe eredetileg hardverek – PostScript alapú nyomtatók és perifériák – gyártásával foglalkozott. A cég első szoftvere, az Illustrator több mint öt éves fejlesztés után 1987 márciusában jelent meg.

Negyven éves a videojáték

Az 1972-ben jelent meg az Atari Pong nevű játék, amelynek sikere beindította a napjainkban már Hollywood költségvetésével rendelkező videojáték ipart.

Webdesign minden felbontásra

A Responsive Web Design (RWD) olyan webdesign, amely képes rugalmasan igazodni a felhasználó eszközéhez. Használatával lehetővé válik, hogy az oldal automatikusan és attól függően rendeződjön át, hogy a weboldal látogatója azt milyen eszközön éri el.

Mobil lábnyom

Az IPhone a tökéletes formatervezés, a letisztult elegancia, azaz maga az Apple életérzés. Ránézve azt gondoljuk, hogy alumíniumból, üvegből és egyszerű műanyagból készült, tiszta eszköz. A szép és csillogó felszín mögött azonban komoly szennyezés és mérgező anyagok sora áll.

45 Photoshop tutorial

Az elkövetkezendő oldalakon igyekszünk bemutatni a legfrissebb és 2012. legjobb Photoshop útmutatóit. Ez a színvonalas összeállítás számos remek fotómanipulációs technikát és szövegeffektet tartalmaz kezdőknek és haladóknak egyaránt.

A kiterjesztett valóság és azok lehetőségei az oktatásban, reklámban

Az Augmented Reality, röviden AR megoldások és a mobil technológiák az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül. Napjainkra mindkettő elérte azt a fejlettségi szintet, amely alkalmassá teszi arra, hogy tanulási folyamat szerves részévé váljon.

Asztali QR kód olvasó

A QR kódokat használatához többé nincs szüksége okostelefonra vagy tabletre! QR Reader alkalmazás segítségével az asztali számítógépén is beolvashat QR kódokat. Nem kell más tennie, mint beszereznie egy webkamerát és telepítenie az oldalunkról letölthető QR olvasó szoftvert!

Olimpiai készülődés nálunk is! Rajzolj ötkarikát Illustratorban!

Hamarosan kezdődnek a 2012-es Olimpiai Játékok, szinte az egész világ a nagy megmérettetés lázában ég!
A jeles esemény alkalmából készítettünk egy segédletet, amellyel olimpiai ötkarika készíthető Illustrator CS5-ben.

Saját QR kód még ma!

Készítsen saját QR kódot a Top School ingyenes Facebook alkalmazásával! A QR Creator alkalmazás lehetővé teszi az információk hatékony és gyors átadását. Hogy mi a QR, ebből a cikkből megtudhatja!

A felnőttképzés vagy csak a Ruander van mélyponton?

Néhány hete az egyik kedves ismerősömtől megkaptam egy levelet, amiben azt kérdezte, hogy miért van a ti iskolátok címe megadva egy másik képző intézménynél? Amikor elolvastam a levelét, azt hittem, viccel vagy félreértett valamit.

Milyen jól látod a színeket?

Próbáld ki ezzel a szórakoztató és egyszerű színes IQ teszttel.

Kreatív design a természetvédelemben

Klímaváltozás, fajok kihalása, globális felmelegedés. Számtalanszor hallott, már-már lerágott csontnak számító témák. Nem könnyű az emberek figyelmét felhívni ezekre a máig megoldatlan kérdésekre, a WWF-nek azonban sikerült.

Számítógép legendák a kerületben

Számítógép legendák a soron következő Múzeumi Szombaton a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában.

Infografika: adatvizualizáció a mindennapokban

Mivel a társadalom az élet szinte minden területén szenved az információ túláradásától, meghatározó, hogy képesek vagyunk-e komplex adatokat és összefüggéseket érthetően és hatékonyan átadni mások számára.

Lekapcsolt bűnözők

Globális rendőrségi fellépés eredményeképpen három kontinensen több tucat illegális adatot áruló weboldalt állítottak le a hatóságok.

Az Iráni olajvírus

Rosszindulatú támadás miatt Irán lekapcsolta a nemzeti olajtársaság és a nemzeti olajminisztérium számítógépes hálózatát.

Photoshop CS6: már megint egy új Photoshop?

Március végén jelent meg a Photoshop CS6 változata. Megszokott dolog, hogy minden verzióváltásnál videók és cikkek tucatjai árasztják el az Internetet a képszerkesztő program új funkcióiról, amelyek helyenként nem is annyira újak és nem is annyira hasznosak…

Meghalt a Commodore 64 számítógép atyja

Minden idők legsikeresebb otthoni számítógépe, a Commodore 64 megálmodója, Jack Tramiel 83 esztendős korában elhunyt.

Boldog új évek kíván a Top School Oktató Központ!

Ebből a Photoshop oktató videóból megtanulhatja, hogyan kell érdekes BUÉK feliratot készíteni Adobe Photoshop grafikai szoftverrel.

Régi „számítógépes” játékok

Nálunk is elindult az év végi nosztalgia hullám. Az Interneten 2011 legjobb honlapjai, legszebb grafikái után böngészve egy igazi gyöngyszemre bukkantunk! Gyermekkorunk összes kvarcjátéka egy weboldalon!

Mexikói csapat nyerte a nemzetközi hó szobor építő bajnokságot

Az Egyesült Államokban található Colorado állambeli Breckenridge 150 éves viktoriánus kisváros igazi turista paradicsom számos étterem, bolt és síelési lehetőséggel várja az idelátogatókat. A város egyik legérdekesebb programja a nemzetközi hó szoborépítő bajnokság, amelyet idén 21. alkalommal rendeztek meg.

Igazi alkalmazott grafika!

A grafika ezen ágának művelői tréfásan „a grafika kommandósainak” nevezik magukat. Az biztos, hogy amikor „harcmodoruk” kiegészül a gerillamarketing stratégiával, akkor szinte biztos a győzelem!

Mi lesz veled Flash?

Valóban meghal a Flash? Számos webdesigner és webes animációval foglalkozó szakember foglalkozott ezzel a gondolattal az elmúlt egy-két évben. Az ad különleges aktualitást a kérdésnek, hogy az Adobe 2011.11.11-én bejelentette: nem fejleszti tovább a FlashPlayert a mobil platformokon.

A világ legnagyobb utcai művészeti kollekciója

A vörös bika, a Red Bull magához édesgeti az utcai művészeket! Támogatásával ma már nem csupán a világ városainak utcáit barangolhatjuk be a Google Maps Street View használatával, hanem a Red Bull Street Art View oldala segítségével megtekinthetők a világ különféle pontjain található Street Art alkotások is.

Photoshop művészek - Hélder Silva

Ma Helder Silva Photoshop guru munkáit mutatjuk be. Az őrült fotó-manipulációival és elgondolkodtató grafikáival a portugál fotósnak sikerült a közösségi oldalakon ismert művésszé válnia.

Szerethető Graffiti

A legtöbb országban a háztulajdonosoktól a hivatalos szerveken át az utca emberéig szinte mindenki ellenségesen fogadja a graffitiket.

Honlap készítés: 404 not found error design a javából

A 404 not found error a világ egyik leggyakrabban megjelenő weboldal típusai közé tartozik, nincs olyan internetező, aki ne kattintott volna már rá az egyikre.

A kicsi nagy reklámjai

A Smart valami egészen más, a Smart jó, kellően luxuskivitelű és sportos, s bár kicsi, elég tágas ahhoz, hogy két felnőtt kényelmesen utazhasson benne kézipoggyászával együtt.

Mi a gerillamarketing?

A Jay Conrad Levison 1984-ben megjelent könyvében először alkalmazott kifejezés a nem reklámfelületen megjelenő és nem hagyományos marketing megoldások összefoglaló neve.

Web Konferencia 2011

Idén ősszel, 2011. október 8-án, Buda várában, a Szentháromság téren ismét megrendezésre kerül a legnagyobb múltú hazai szakmai seregszemle, a Magyarországi Web Konferencia.

Photoshop művészek - Erik Johansson

Annak köszönhetően, hogy mind többen sajátítják el a Photoshop vagy ahhoz hasonló programok használatát, a képmanipuláció lassan olyan művészeti ággá növi ki magát

Légitársaság fapados reklámköltségvetéssel

Egy bivalyerős konkurensekkel zsúfolt üzleti területen az induló cégeknek nincs más választása, mint olyan reklámkampánnyal előrukkolni, amitől mindenkinek leesik az álla. Az aprócska, meglehetősen kis költségvetéssel induló dél-afrikai légitársaságnál, a Kulala Airlines-nél pontosan tisztában voltak ezzel.

T-shirt divat - kockáknak!

Néhány évvel ezelőtt igazi eretnekségnek számított volna egy lapon említeni a divatot és az informatikust. Mára azonban az öltözködés területén sokat javult a helyzet az IT iparágban.

Édes ötlet, édes grafika

Ma Scott Hove grafikus művész és festő édes ötleteit mutatjuk be.

Számítógép bogár (Computer bug) története

Az „ez valami bug…” vagy a „bugos egy program”* közkedvelt kifejezés a programozók, rendszergazdák és más számítógépes szakemberek között. A kifejezés megértése némi háttér ismeretet igényel, hiszen az angol bogár szót elsőre nehéz összehozni a modern számítógépekkel.

45 éves a Star Trek

1966.09.08-án mutatták be Roddenberry mára kultikussá vált sc-fi sorozatát, amelyben az Enterprise csillaghajó és legénységének 23. századi kalandjait követhetjük nyomon a végtelen világűrben.

Grafikus, designer, kiadványszerkesztő karrier és a szükséges kompetenciák

Megkezdődött a tanév a közoktatásban és intézményünkbe is újra sokan telefonálnak azok, akik kis túlzással azt hiszik, miután elvégeztek egy 120 órás tanfolyamot, akkor további szorgalmas gyakorlás és folyamatos fejlődés nélkül már egyúttal a szakma csúcsára is értek. De hogy is van ez?

Húsz éves a Linux

1991. augusztus 25-én a Minix levelező listára írt levelében jelentette be Linus Torvalds, hogy egy új projekten dolgozik.

12 kreatív autóbusz grafika és design

Átlag designer és grafikus ritkán tervezhet ilyen érdekes felületre, mint egy autóbusz. Kereskedelmi grafikák közül talán legizgalmasabb kihívást jelenti ez a feladat. Nézzünk néhány példát a legjobb grafikák közül.

Mi a színmélység? - Számítógépes grafika I.

A számítógépes grafikában a színmélység (bit depth vagy colour depth) az a száma, amely az egy raszter grafikus kép egy pixelében található színek számát mutatja. A színmélység számszerűsíti, hogy hány egyedi szín áll rendelkezésre egy kép színpalettáján. A számok természetesen egyesek és nullák sorozataként vannak megadva.

Mire jó az OKJ képzés?

Cikkünkben megválaszolunk néhány olyan kérdést, amellyel a tanfolyamok és képzések szervezése során találkozunk. A kérdések többsége olyan, amit az oktató központba telefonálók nem igazán gondolnak át a hívást megelőzően, hiszen ha megtennék, a kérdések már fel sem merülnének bennük… E cikk írása közben is csengett a telefon, s egy kedves hangú hölgy az iránt érdeklődött, kap-e államilag elismert OKJ bizonyítványt a 40 órás Photoshop képszerkesztő tanfolyamunk elvégzését követően?

Google Body Browser

Ma egy olyan multimédiás web alkalmazást mutatunk be, ami az utóbbi évek egyik legjobb oktatást segítő e-learning szoftvere. A Google által fejlesztett szoftver segítségével egy web böngészőben fedezhetjük fel az emberi test legapróbb részleteit

Digitális írástudás és az ECDL képzés jövője

Tudta, hogy az európai munkavállalóknak csupán a 18,5%-a tud internetezni? És ráadásul ez az arány mindössze az internet-használati készségeket mutatja? A felmérés nem beszél az egyéb irodai alkalmazásokról, mint például az Excel, Word, PowerPoint vagy más az ECDL képzésben meghatározott számítógépe ismeret.

Számítógép mindenkinek

Az első számítógépek a hadsereg, a tudományos élet és a vállalati felhasználók számára készültek. Az otthoni és a kisvállalati felhasználás szinte egyáltalán nem volt jellemző, részben a számítógépek jelentősen magas ára miatt. Ebben a cikkben a személyi számítógép fejlődését követjük végig.

A Teáskanna története

Aki akár csak kicsit is foglalkozott már 3D grafikával, az tudja, hogy a nagy kezdőbetű nem elírás, s nem egy közönséges konyhai eszközről, hanem az igazi Teáskannáról lesz szó!

Lássuk, hogyan alakult, fejlődött néhány ismert nagy cég logója!

Mint tudjuk, a logók alapvetőek egy márka építésénél és a célközönséggel történő kommunikációban.

Néhány retro számítógép marketing és katalógus design

Ma a számítógép történetének egy speciális területét, a számítógép eladás vagy a számítógép marketing történetéből idézünk fel néhány emlékezetes reklámot.

20 kreatív National Geographic reklám

Tanulj a legjobbaktól! Nézd meg, hogyan kell olyan reklámot készíteni, amely biztosan megragadja a figyelmet és megmarad a fogyasztóban!

Flash evolúció

Az Adobe Flash napjaink egyik legnépszerűbb multimédia és animáció készítő szoftvere. Ma egy kis történelem órát tartunk a „birodalom” születéséről!

Design inspiráció: Szórólapok

Inspirációnak mutatunk néhány szórólapot a kiadványszerkesztő és a grafikus hallgatóknak...

Érdekes Facebook oldalak - 1

Inspirációnak mutatunk néhány Facebook oldalt a webdesigner és grafikus hallgatóknak.

Designerek - Dave Wermer

Dave Wermer videó játék, zene, grafika és más mozgó animációk tervez. Jelenleg ő a producere a Making Fun oldalnak

ComparePSD

A ComparePSD egy olyan eszköz, amelyet Photoshop fájlok különböző verzióinak layeről layerre történő összehasonlítására használhatunk.

Illustrator illuzionista illusztrátor

Chris Parks designer számtalan különféle kiállítás szervezője, vendéglátója és kurátora.

Ínycsiklandóan szellemesen

Bizonyos ételeket nem könnyű reklámozni. Bizonyos ételek nem kommersz reklámját kitalálni sem könnyű.

A világ leghíresebb graffiti művésze: Banksy

A Banksy egy brit graffiti-művész, politikai aktivista és festő álneve, akinek a személyazonossága ismeretlen.

Microsoft a Weben...

Néhány web design azokból legendás időkből a (h)őskorszakból amikor talán még éltek a dinoszauruszok is és a www.microsoft.com domain egyetlen egy számítógépből állt...

Kompozíciók könyvborítókra

Mike Stilkey legújabb kiállításának attraktív anyagát könyvborítókra festette.Munkája emlékeztet a weimari korszak német expresszionizmusára, stílusára számos nagy művész hatott egészen Edward Goreytól egészen Egon Schieleig.