info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Freedee 3D Akadémián jártunk

3d nyomtatás, 3d nyomtató, freedee, 3d, maya, grafikus, okj, képzés, 3d tanfolyam

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Freedee 3D Akadémián jártunk

A Grafikus OKJ képzés résztvevőivel Magyarország legnagyobb 3D nyomtató stúdiójában jártunk, ahol megismerkedhettünk a 3D nyomtatási technológiákkal.

A Freedee által üzemeltetett oktatási stúdió kifejezetten a 3D nyomtatási technológiákra specializálódott és ennek megfelelően az egyik legnagyobb 3D nyomtató gépparkkal rendelkezik az országban.  Mivel a Top School Oktatási Központ Grafikus OKJ képzésének a részét képezi a 3D modellezés és bizonyos mértékig a formatervezés is, ezért nagyon hasznos volt, hogy egy 3D nyomdában tölthettük egy délutánt. És megismerkedhettünk ennek az ugyan még szinte futurisztikusnak számító, de lassan már a hétköznapjaink részét képző technológiának az alapjaival.

Grafikus OKJ képzés 3D akadémián

Mint megtudtuk a 3D nyomtatásnak semmi köze, ahhoz hagyományos nyomtatáshoz, amelyet a kiadványszerkesztő tanfolyamon oktatunk. Hanem ez egy additív gyártástechnológia, amely leegyszerűsítve olyan, mintha egy speciális hőolvasztós ragasztópisztollyal rétegenként formáznánk meg egy testet.

3D nyomtatás a Grafikus OKJ képzésen

3D nyomtató tanfolyam

A 3D nyomtatás technológiai alapjainak persze utána nézhettük volna a Wikipédián is, de itt az akadémián „élőben” próbálhattuk ki és foghattuk meg a különböző anyagokból készült termékeket. Sőt néhány saját modellről - ami egyéként remekül nézett ki a Maya Render során - át is beszélhettük, hogy miért nem lenne megfelelő a 3D nyomtatásra és milyen modellezési hibákat kell elkerüljünk legközelebb.

Maya 3D nyomtatás Top School

Nyomtatás a Grafikus OKJ 3D

 


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez