info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

BUÉK

photoshop, tanfolyam, képzés, oktatás, tutorial, képszerkesztő, képszerkesztés, buek, Adobe

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

BUÉK

Sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk mindenkinek! Nézd meg a Photoshop segédletünket, amelyet ez alkalomból készítettünk! A képeslap készítéséhez szükséges tutorial elérhető a Top School Facebook oldalán is!

Első lépés:

Hozzunk létre Photoshop-ban egy 1920 px széles és 1200 px magas dokumentumot. Felbontás: 72 dpi, színmód: RGB.

Második lépés:

Hozzunk létre egy üres réteget, töltsük ki fehér színnel. A Layers panelről adjunk rá egy Gradient Overlay effektet a következő beállításokkal:

Harmadik lépés:

Készítsük el a feliratot. Ebben a tutorialban a HAPPY NEW YEAR felirattat dolgozunk. Próbáljunk vastag szárú, talpatlan betűtípust választani. Előnyös, ha a szárak lekerekítettek, mint például Arial Rounded s esetében. Helyezzük a feliratot a vászon közepére, egy picit felfelé eltolva.


Negyedik lépés:

A feliratot használva készítsünk kijelölést a betűkből, majd ezzel a kijelöléssel maszkoljuk az átmenetes réteget.

Ötödik lépés:

Készítsünk az Ellipse Tool-al egy kör alakú Shape Layer-t a maszkolt réteg alá. Állítsunk be rajta egy Gradient Overlay effektet a következők szerint:

Hatodik lépés:

Ismételjük meg a műveletet különböző méretű körökkel és játsszunk a színezéssel is. Ügyeljünk arra, hogy a körök töltsék ki szépen a betűket. Használhatunk különböző Blending Mode-okat (pl. Overlay, Multiply) is az izgalmasabb hatás érdekében.

Hetedik lépés:

Az első betű elkészítése után a létrejött rétegeket olvasszuk egybe (jobb klikk/Merge Layers), majd az Alt gomb lenyomása közben húzzuk a következő betű alá. Így másolgassuk az összeolvasztott réteget egészen addig, míg az összes betű alatt ott nem lesznek a színes körök.

Ehhez hasonlónak kell lennie:

Nyolcadik lépés:

A létrejött „körös” rétegeket olvasszuk össze. Hozzunk létre fölé egy új réteget és nagyméretű, lágy peremű ecsettel fessük színes foltokat. Hasonló eredményt kell kapnunk:

Állítsuk ezt a réteget Hue Blending Mode-ra. Hasonló eredményt kell kapnunk:

Ha minden réteg be van kapcsolva, akkor ehhez hasonlónak kell lennie:

Kilencedik lépés:

Egy új rétegen fessünk a betűkre valamilyen sötétebb színnel széleket, kialakítva ezzel a domború hatást. Eyedropper Tool-al felvehetjük a kívánt színt a betűkből.

Tízedik lépés:

Egy újabb rétegen a betűk aljára, illetve a szárak végeire fessünk fehér vagy valamilyen világos színű ecsettel.

Tizenegyedik lépés:

A következő réteget az eredeti átmenetes réteg fölé hozzuk létre. Fehér ecsettel dolgozva alakítsunk ki „ragyogó” hatást a betűk szárainál. Érdemes az ecset Opacity értékét lecsökkenteni a művelet előtt, így kifinomultabban tudunk dolgozni a kívánt részeken.

Tizenkettedik lépés:

Egy új rétegen hozzunk létre a kép tetejénél hóeséshez hasonló effektet. A Brush panelen az ecsetet állítsuk be a következő értékek szerint.


Tizenharmadik lépés:

Készítsünk az árnyék létrehozásához egy kör alakú kijelölést a kép közepére, és egy új rétegen töltsük ki fekete színnel. Adjunk rá elhomályosítást (Filter/Blur/Gaussian Blur), majd nyomjuk össze és tegyük a felirat aljára. A réteget állítsuk Overlay Blending Mode-ra.

Tizennegyedik lépés:

Egy új réteget töltsünk ki középszürke színnel és adjunk rá zajszűrőt (Filter/Noise/Add Noise). Adjunk rá egy másik szűrőt is (Filter/Brush Strokes/Spatter).

Állítsuk a réteget Overlay Blending Mode-ra és csökkentsük az Opacity értéket 10-20 % körülire, és ezzel el is készítettük Happy New Year feliratunkat!

Tanfolyam a tutorial elvégzéséhez:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez