info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Molnár-C. Pál műtermében jártunk

Molnár C Pál, grafikus, tanfolyam, múzeum, műterem, iskola, designer, képzés

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Molnár-C. Pál műtermében jártunk

A hétvégén az egyik legnagyobb hatású hazai grafikus mester műtermében jártunk a Top School grafikus OKJ tanfolyam résztvevőivel.

Szerintünk nem lehet véletlen, hogy a nagy grafikus és festő, Molnár-C. Pál a Top School Oktatási Központtól mindössze néhány percre, a Gellérthegy oldalában, egy Ménesi úti villában élt és alkotott 50 éven át. Halála után, lánya családi gondozású emlékhelyet hozott létre, amely a legrégibb családi gondozásban lévő magánmúzeum az országban.

Molnár C Pál a Top School grafikus tanfolyamán

A hétvégén a múlt nagy grafikusának alkotóhelyét mi is felkerestük - remélhetőleg  jövő nagy grafikusaival,  - a Top School OKJ tanfolyamának résztvevőivel. A múzeumi foglalkozás célja az volt, hogy a résztvevők betekintést kapjanak egy kisebb múzeum működésébe, megismerkedjenek a fanyomatok készítésével és a művész témában, stílusban, technikai megoldásban szokatlanul változatos életművével, amelyet a személyes használati tárgyai és a családi emlékezet keltenek életre.

Grafikus OKJ képzés

A múzeumi foglalkozás során elsőként egy játékos kvíz feladványt oldottunk meg, majd egy gyakorlati rajz feladat során mélyültünk el Molnár C. Pál műveiben. Elmondhatjuk, hogy a Ménesi útról pozitív és maradandó élményekkel tértünk vissza az iskolába és természetesen alaposan megismerkedtünk az egyik legnagyobb magyar grafikus és festő mestert életművével.

Molnár C Pál

1894-ben Battonyán született, majd rajztanár szakon tanult a budapesti Képzőművészeti Főiskolán, ahol az egyik mestere Szinyei Merse Pál volt. Művei olyan jelentős közgyűjteményekben találhatók meg, mint a Magyar Nemzeti Galériá, a római Galleria d'Arte Moderna vagy a new york-i  MOMA. Művészetét leginkább a klasszikus hagyományokat tisztelte jellemezte, de e mellett jól megfértek korának irányzatai is mint például a szecesszió, a szimbolizmus vagy a szürrealizmus. További részletek Molnár C Pálról itt.

Molnár C Pál műterem

Grafikus OKJ tanfolyam

A Grafikus OKJ tanfolyam célja felkészíteni a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. A Grafikus OKJ tanfolyamon sikeres vizsgát tett résztvevők teljes körű kézi- és informatikai grafikai ismereteket szereznek, amely alkalmassá teszi őket a legkülönfélébb kreatív állások betöltésére.

Grafikus képzés

Miért hasznos múzeumba járni egy grafikusnak vagy egy designernek? A Top School Oktatási Központban hiszünk abban, hogy minden a kultúrával kapcsolatos pozitív élmény később hatással lesz a grafikusok és a designerek munkájára. Ugyanis a résztvevők ezen események által sokkal nyitottabbak lesznek az őket körülvevő világ dolgaira, amelyek közvetlen hatással lesz a kreativitásukra és ezáltal a jövedelemszerző tevékenységükre egyaránt. További információk az iskoláról a „Tanfolyam – miért éppen nálunk?”  című cikkben olvashat.

Korábbi múzeumi látogatások és beszámolók:

Tanfolyamok a témában

 


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez