info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

45 Photoshop tutorial

photoshop, kép, képszerkesztő, tanfolya, képzés, oktatás, tutorial, top school, fotó,

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

45 Photoshop tutorial

Az elkövetkezendő oldalakon igyekszünk bemutatni a legfrissebb és 2012. legjobb Photoshop útmutatóit. Ez a színvonalas összeállítás számos remek fotómanipulációs technikát és szövegeffektet tartalmaz kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Képességeink fejlesztése, technikai tudásunk gyarapítása szempontjából esszenciális, hogy folyamatosan böngésszünk a legfrissebb bemutatók után. A naprakész ismeretek segíthetnek a tervezőknek, hogy a folyamatosan változó piac keretei között továbbra is versenyképesek maradhassanak.

A legtöbb tutorial és segédlet megköveteli a legalább alapfokú Photoshop ismeretet, a legtöbb pedig akkor hatékony igazán, ha valaki alaposan ismeri a grafikai szoftvert. Így érdemes megfontolni egy rendszerező tanfolyamon való részvételt, ha autodidakta módon vagy esetleg egy másik iskolában tanultál.
Photoshop az alábbi grafikai tanfolyamon tanulhatsz:

Piszkos westernfilm poszter Photoshoppal

poszter Photoshop
Tanulmányozd lépésről lépésre az útmutatót, hogy megalkothasd ezt a vadnyugat poros hangulatát megragadó posztert! Kövesd elejétől végéig a munkafolyamatot, amelynek köszönhetően a nyersanyagok kész kompozícióvá válnak!


Füstölgő betűeffektus Photoshopban non-destruktív eszközökkel

Füstölgő betűeffektus Photoshop
Ez a bemutató arra szolgál, hogy minél realisztikusabb füsteffektet hozz létre. Ahhoz, hogy ezt megkapd, alkalmazhatsz abszolút non-destruktív munkafolyamatot (ami azt jelenti, hogy egy kép utólagosan is szerkeszthető).


Fél-realisztikus Macbook Pro karcolatból

Macbook Pro
Ez a Photoshop bemutató segít megtanulni, hogyan készíts fél-realisztikus Macbook Pro-t karcolatból. Megtanulhatod a rács és a rácsra ugrás használatát egy egyszerűbb munkafolyamat kivitelezésére. Néhány egyszerű vektorból indulsz ki, munkád során pedig számtalan horgonytechnikát és alapeszközt alkalmazol. A következőkben színeket adsz hozzá a réteg stílusok tulajdonságaival. A végén réteg maszkot, vágómaszkot alkalmazol, és utolsó simításként egy kis zajt is adagolsz hozzá.


Mobilalkalmazás ikon Photoshoppal

Mobilalkalmazás ikon Photoshop

Ez a bemutató egy három részes sorozat tagja, amely elmagyaráza, hogyan tervezz UI elemeket mobil alkalmazások számára Photoshopban. Ebben a részben megtanulhatod, hogyan készíthetsz ikont a mobil készüléked kezdőképernyőjére.


Lomo effektus három lépésben

Lomo effektus három lépésben

A Lomo stílusú fotók az elmúlt 10 évben váltak igen népszerűvé. A mozgalom még a kilencvenes évek elején indult, kitalálóit az olcsó orosz gyártmányú játékkamerák, a Lomo LCA-k ihlették.
A Lomográfia olyan technika, ami egyedi színeket, magas kontrasztot, lágy fókuszt és sötét vignettát alkalmaz.


Royal Gold szövegeffektus Photoshopban réteg stílusokkal

Royal Gold szövegeffektus Photoshopban


Vibráló absztrakt szilánkokat tartalmazó poszter

Vibráló absztrakt szilánkokat tartalmazó poszter

Kövesd lépésről lépésre ezt az Illustrator és Photoshop útmutatót, és hozz létre egy menő, vibráló szilánkokat ábrázoló poszter grafikát! Formák sokaságát hozod létre az Illustrator vektoreszközeivel, majd végső simításként néhány apróságot is belecsempészel a Photoshop használatával.


Szellemlovas Photoshoppal

Szellemlovas Photoshop

Ezzel a bemutatóval megtanulhatod, hogyan dolgozz a tüzet ábrázoló nyersképekkel, hogyan hozz létre sötét hátteret és milyen módon alkalmazz fényeffektusokat.


Dinamikus részecskerobbanás Photoshoppal

Leírás: wegraphics 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012
Tanuld meg elkészíteni ezt robbanást az újfajta, ingyenes ecset szettel!


Fotorealisztikus alkalmazásikon tervezése Photoshoppal

Leírás: woodenappicon 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Ebben a bemutatóban megtanulhatod kihasználni a fények és árnyékok nyújtotta előnyöket, hogy minél élethűebb és foto-realisztikusabb alkotást hozhass létre – jelen esetben egy lemezjátszó alkalmazás ikonját. A Photoshop rétegstílusainak elsajátításával megdöbbentő gyorsasággal hozhatsz létre látványos eredményeket.


Bosszúállók poszter Photoshopban

Leírás: avengerspostertutorial 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Kizárólag a Photoshop használatával létrehozhatod a Bosszúállók emblémájának fénylő effektusait. Főként a rétegstílusokat és az ecseteszközt alkalmazod majd.


Fémmel textúrázott koponya 3D-s renderek alkalmazásával

Leírás: rustymetalicskull 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

A Photoshop fantasztikus eszköz a 3D-vel foglalkozó művészek számára ahhoz, hogy időt megtakarítva fejlesszék rendereik kinézetét. Ebben a bemutatóban demonstrálásra kerül, hogyan kombinálhatod a ZBrush anyagokat és a világítási rendereket annak érdekében, hogy megdöbbentően félelmetes, fémes textúrájú koponyát alkothass.


Epikus logó metalzenekar számára

Leírás: metalictext 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Ebben a bemutatóban megtanulhatod, hogyan készül egy valódi indusztriális metalzenekar piszkos, atmoszférikus emblémája. Az itt alkalmazott technika nagyon sok más helyen is használható, például filmek és játékok címének tervezésekor.


Absztrakt féreglyuk háttér

Leírás: absractbackground 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Megtudhatod, hogy az ecseteszköz és a különböző módon beállított rétegek használatával hogyan alkothatsz absztrakt féreglyukat Photoshop CS5-ben.


Szuper könnyű ónhatású szövegeffektus Photoshopban

Leírás: metalictexteffect 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Rendkívül könnyedén megoldható. Csupán néhány rétegstílusra lesz szükséged, amivel megkapod az alapeffektust, majd egy-két apróbb plusz trükkel tökéletesítheted a fényhatást – az eredmény valósághű lesz!


Rozsdás gőzgép Photoshopban

Leírás: steampunktexteffect 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

A régi világ technikai csodái vagy az ipari forradalom ódon hangulata iránt rajongók számára megkapó látványvilágot nyújthat ez a bemutató.


Szuper track Photoshoppal!

Leírás: truckillustration 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Kedvenc autód vagy tehergépkocsid szuperjárgánnyá tétele igen izgalmas játék lehet – nem kell hozzá más csak a Photoshop és egy egyszerű fényképezőgép.


Folyadékeffektus Photoshoppal

Leírás: birdillustration 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Megismerheted a Liquify Filter használatát, amellyel érdekes folyékony elemeket alkothatsz. Egy egyszerű képből számtalan effektet tudsz előcsalogatni attól függően, hogy tolod, húzod, forgatod, tükrözöd vagy torzítod-e az egyes részeket. Engedd szárnyalni fantáziádat!


„Akció” szövegeffektus Photoshopban

Leírás: actiontexteffect 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012
Ebben a gyors útmutatóban bemutatásra kerül, hogyan alkothatsz filmes „akció” szövegeffektust a réteg stílusok alkalmazásával.


Realisztikus Samsung Galaxy S2 Photoshoppal

Leírás: samsunggalaxy 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

A népszerű Samsung Galaxy modellt most megrajzolhatod Illustrator és Photoshop használatával. Első lépésként rajzold meg a vázat Illustratorban, majd a Photoshopba történő kiexportálást követően támogasd meg néhány szédítően jó effekttel.


Enigmatikus fekete-fehér szórólapdizájn Photoshoppal

Leírás: flyerdesign 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

A tipikus klubplakátoktól elütő képi világot teremthetsz ennek a bemutatónak a segítségével. Néhány Illustrator és Photoshop effekttel, valamint a fekete-fehér megjelenítés finom eleganciájával futurisztikus hangulatot varázsolhatsz a telefon képernyőjére.


Dinamikus portré – cifra fényhatások

Leírás: dynamicportait 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Látványos, kavargó fényhatásokkal tarkított futurisztikus portrét hozhatsz létre ennek az oktatóanyagnak a segítségével. Fényes csíkok és más díszítő high-tech elemek kerülnek bemutatásra, amelyeket később saját fotóidba is integrálhatod.


Kevert stílusú médiaplakát Photoshoppal

Leírás: mixedmedia 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Ebben a bemutatóban megtanulhatod, hogyan kombináld az egyes grafikai elemeket a rétegmaszkolás kiterjedt alkalmazásával. Ajánlott a kreatív megoldásokat előszeretettel alkalmazó dizájnerek számára!


Szóráseffekt egyszerűen és könnyedén Photoshoppal

Leírás: disspersiontexteffect 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Ha egy témát megbolondítasz diszperziós hatással, az nagyban megnöveli a kép dinamikáját. A legjobb az egészben, hogy bár pofonegyszerűen és gyorsan megoldható, a kész munkát nézve mégis bárki azt hiheti, hogy hosszú órák kemény munkáját fektetted a műbe. A bemutatóban három egyszerű lépésben kerül elmagyarázásra a folyamat.


Középkori csatabárd Photoshoppal

Leírás: medivialaxe 45 Fresh Must See Photoshop Tutorials from 2012

Számtalan technikai fogás és trükk kerül bemutatásra – s bármilyen bonyolultnak is hangzik elsőre, valójában nagyon egyszerű!


Ventillátor karcolatokból Photoshoppal

Ventillátor karcolatokból Photoshoppal

Repülő malacok fotómanipulációs technikával

Repülő malacok fotómanipuláció


Fémes Transformers stílusú embléma

Transformers stílusú embléma Photoshop

A népszerű Transformers film logója egyszerű, mégis nagyszerű! A mindössze két betűből álló embléma formája figyelemreméltó, fényhatása és textúrája lenyűgöző.


Csokoládés Valentin-napi üdvözlőlap

Valentín nap fotoshop tutorial

Lepd meg szerelmedet ezzel a stílusos Valentin-napi üdvözlőkártyával! Remekül fogsz szórakozni a készítése során, a bemutató elmagyarázza, hogyan készítsd el a kavargó hátteret, s hogyan használd a rétegstílusokat a csokoládés szövegeffektus előhívásához. Ha kész, személyre szabhatod az üzeneted...


Színes absztrakt fotók Photoshoppal

Színes absztrakt Photoshoppal


Koszos textúrával fedett feketebetűs dizájn

Koszos textúra Photoshop

Ebben a bemutatóban olyan nyomdai feketebetűs réteget fogsz létrehozni, amely tele lesz koszos textúrával borított karakterekkel. Mielőtt mindent Photoshopba importálnál, készítsd el a réteget Illustratorban, hogy aztán színnel, tónussal és viharvert textúrákkal életre kelthesd a dizájnt.


Fekete özvegy fotómanipuláció

Fekete özvegy fotómanipuláció Photoshop

Ez a munka több koncentrációt és tapasztalatot igényel, mint az előbbiek. A bemutatóban lágyítani fogod a bőrt a Mixer Brush Tool használatával, és megtanulhatod, hogyan készíts realisztikus fényeffekteket. Csak gyakorlottabbaknak!


Magával ragadó fényeffektek személyre szabható ecsetekkel

Photoshop ragyogó fények tutorial

Ebből a bemutatóból pár lépésben megtudhatod, hogyan használd a Photoshop személyre szabható ecsetkészletét néhány vektorelemmel megtámogatva annak érdekében, hogy létrehozhasd példáulezt a hihetetlen fénykompozíciót. Meg fogsz lepődni, mennyire egyszerű az egész munkafolyamat!


Akciófilm poszter Photoshopban

Poszter készítés Photoshopban

Fotómanipulációs technikával karakter-centrikus mozi posztert hozhatsz létre az útmutató segítségével, ezen kívül megtanulhatod azt is, hogyan adj hozzá szöveget úgy, hogy a filmes hatás megmaradjon.


Akvarell portré 3 egyszerű lépésben

Akvarell porté Photoshop grafikai szoftverben

A különböző ecsettípusok használatával akvarell jellegű képek is készíthetők, egyszerűen, akár három lépésben.

Dragan stílusú portrékészítés 5 lépésben

Dragan porté Photoshop képszerkesztőben

Andrzej Dragan neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül egyetlen fotózás iránt érdeklődő számára sem. Magas kontrasztú, egyedi színvilágú portréi különleges hangulattal rendelkeznek. Művészileg sokkal többet mond a képről, mint amit a saját szemünkkel látunk. Ez a stílus néhány lépésben Photoshoppal is létrehozható.

Izzók inspirálta szövegeffektus

Izzók Photosho tutorial
A réteg stílusok erőteljes és időkímélő lehetőségek, bámulatosan jók különféle effektek előcsalogatásához – ebből a bemutatóból sem hiányoznak.

Filmes szövegeffektus Photoshopban

Filmes szöveg effekt Photoshop

Baseball inspirálta szövegeffektus Photoshopban

Basball Photoshop tutorial

Egyedi textúrák alkalmazásával érdekes és kreatív képek készíthetők, ez a bemutató erre szolgáltat példát.

Samsung Galaxy S megalkotása Photoshopban

Ebben az útmutatóban egy Samsung Galaxy S telefont fogsz elkészíteni egyszerű Photoshop technikákat alkalmazva. A lekerekített téglalap és a toll eszközt, a shape mode és néhány effekthez az összhatás opcióit fogjuk alkalmazni.

„Sörreklám” szövegeffektus

Sör beer photoshop tutorial

Ez a tervezés sok irányba elkalandozhat, ezért érdemes a rétegstílusokkal kísérletezni, hogy a kívánt végeredményt kapd.


Transfarmers szövegeffektus rétegstílusokkal

Szöveg effekt Photoshop tutorial

Absztrakt fotók Photoshoppal

Absztrakt fotó manipulálás Photoshoppal

Egy színvonalas, jó absztrakt fotó megalkotása inkább a képkomponáláson és kevésbé a digitális utómunkán múlik. A színkombinációknak, fényeffekteknek és a többi művészi alkotóelemnek egyensúlyban kell lennie, ki kell egészítenie egymást, hogy megvalósulhasson a tökéletes képi összhatás.

Bokeh-háttér Photoshoppal!

Photoshop brush tutorial

A munkafolyamatot videó formájában követheted végig a bemutató során. Egyszerűen elkészíthető és a vége remekül mutat. Főként a Brush Engine Tool használatába nyerhetsz betekintést.

Kísérteties füst fotómanipulációval

Photoshop füst tutorial

Szürreális fotómanipulációt elkészítését tanulhatod meg ebből a bemutató anyagból. Megismerkedsz a mélységélesség létrehozásának folyamatával néhány haladó eszköz használatával. Megtanulhatod, hogyan illessz egymásra képeket az ecset és radíreszköz, valamint korrekciós rétegek segítségével úgy, hogy a legvégén az egész munka valójában egy fotónak tűnjön. A fény és sötétség megfelelő elrendezésével zavartalan elrendezésű hátteret kaphatsz.

Forrás:http://creativenerds.co.uk


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez