info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Katalógusfotózás a Fotográfus OKJ tanfolyamon

fotográfus, okj, tanfolyam, fotózás, képzés

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Katalógusfotózás a Fotográfus OKJ tanfolyamon

A Várkert Bazár rendezvénytechnikai eszközeit fotóztuk, ez alkalommal élesben dolgoztunk, hiszen a képek tavasszal megjelennek egy rendezvényközpont által kiadásra kerülő katalógusban.

A Várkert Bazár a főváros I. kerületében, az Ybl Miklós téren található kiemelt műemlék, a világörökség része. Néhány éve teljes körűen felújították és a régi épületben egy olyan modern kulturális központot hoztak létre, amely multifunkcionális rendezvényközpontot, reneszánsz kertet és 300 férőhelyes mélygarázst is magában foglal. A rendezvényterem technikai adottságainak köszönhetően kiválóan alkalmas konferenciák, termékbemutatók, gálavacsorák, divatbemutatók, kiállítások, bálok, színházi és koncert előadások, filmforgatások, de akár nagyobb volumenű családi rendezvények lebonyolítására is.

A fotózás során az volt a cél, hogy az eszközökről – székek, asztalok, színpadelemek, textíliák, stb. – olyan beltéri fényképek készüljenek, amelyek szerepelnek majd a Várkert Bazár partnereinek kiküldésre kerülő kiajánlóban vagy katalógusban. Mivel a képeken szereplő tárgyak az utómunkálatok során Photoshop képszerkesztő program segítségével körbe lesznek maszkolva, úgy kellett fotózni, hogy azok minél jobban elkülönüljenek a háttértől. A legmagasabb képminőség és a RAW formátum alapelvárás volt, és természetesen olyan szögből és perspektívából kellett fotózni a tárgyakat, ami a legjobban megmutatja funkciójukat.

A komplex gyakorlat során a legizgalmasabb munka a nagyszínpad fotózása volt, mert azt a feladatot teljes egészében csak egy emelőről tudtuk megvalósítani.  

Érdekes gyakorlatok a Fotográfus OKJ tanfolyamon:

Tanfolyam, ahol fényképezést tanulhatsz:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez