info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Hétvégén játszottunk a múzeumban

grafikus, okj, múzeum, vasarely, kiállítás, tanfolyam

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Hétvégén játszottunk a múzeumban

Különleges kiállításokon voltunk a Grafikus OKJ tanfolyam résztvevőivel a Vasarely Múzeumban, ahol ezúttal nem a klasszikus tárlatvezetéseké, hanem a játéké volt a főszerep.

OKJ képzés Grafikus

Vasarely állandó kiállítás

A múzeum állandó kiállítása a Vasarely életmű bemutatása köré szerveződött és a tanfolyam résztvevői betekintést kaphattak az op-art világába. Ez a stílus a 20. század egyik olyan művészeti irányzata, amely számítógépes technológiákkal megújítva még a 21. századba is átnyúlik. Képviselői geometriai formák felhasználásával optikai hatásokat hoznak létre, amelyek a nézőben a mozgás és a vibrálás érzetét keltik.

Vasarely Múzeum Grafikus OKJ

Az optikai művészet egyik legkiemelkedőbb alakjaként tartják számon Victor Vasarelyt. Új korszakot nyitott a vizuális művészetben az általa kialakított térérzékelés, térszemlélet és a mértani elveken alapuló plasztikus képi lenyomatokkal.  

Grafikus OKJ hallgató a Vasarely múzeumban

Maga a múzeumi tér olyan inspiráló és hangulatos környezet, amely ideális kezdő grafikusok számára ahhoz, hogy megismerkedjenek az absztrakt művészetekkel. Különösen úgy, hogy a 30. születésnapját ünneplő Vasarely Múzeum 2017-ben teljes felújításon ment át, és a mintegy 150 műtárgyat bemutató tárlat egészen új megvilágításba helyezi Victor Vasarely életművét.

OKJ tanfolyam a Vasarely Múzeumban

GameOmetry

A hónap végéig látogatható GameOmetry című időszaki kiállítás egyik fő célja feloldani a kortárs művészettel kapcsolatos sztereotípiákat és újfajta megközelítést adni a művészet és a látogató viszonyának.

A kiállításon képzőművészek és zenészek olyan játékai és játéktervei láthatók, amelyeknek ötlete az alkotó munkafolyamatban keletkeztek. A bemutatott művek és a hozzájuk kapcsolódó játékok humoros, szórakoztató formában oldják a hangulatot és közelebb hozzák a laikust a (kortárs) művészethez.

Vasarely Múzeum Grafikus résztvevők

Oktatás a Vasarely Múzeumban

További érdekességek:

Múzeumi programok a Grafikus OKJ tanfolyamon:

Tanfolyam, ahol grafikusnak tanulhatsz:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez