info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Ha volt kőkor, akkor van gőzkor is… s akkor azt meg kell örökíteni!

Fotográfus, OKJ, fotótanfolyam, fotózás, fotósuli, fotós képzés, Krak'n Town, Steampunk, ételfotó, ételfotózás

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Ha volt kőkor, akkor van gőzkor is… s akkor azt meg kell örökíteni!

Robert Capa híressé vált gondolatát ültettük át mindennapjainkba Fotográfus OKJ tanfolyamunk résztvevőivel és ennek szellemében kerestük fel a Krak'n Town Steampunk Saloon összes termeit.

A Steampunk formavilága Angliából indult, a stílus alapját pedig egy olyan képzeletbeli világ adja, amelyben a fejlődés csúcsát a gőzgép jelenti. Hívei a gépészetre, mint csodálnivaló vizuális produktumra gondolnak, stílusvilágában a mai korra jellemző technikai vívmányokat még nem fedezték fel, a design és a divat is megragadt a Viktoriánus korban. Ennek megfelelően a Steampunk trend elkötelezettjei furcsa cilindereket, érdekes mellényeket, szoros fűzőket és hosszú bőrkabátokat viselnek, amelyek egyszerre ötvözik a viktoriánus kor eleganciáját és a punk stílus lázadását.

A különleges és egyedi stílusban berendezett Krak'n Town Steampunk Saloon budapesti helyszíne adott otthont a Fotográfus OKJ tanfolyamunk ételfotózási gyakorlatának.

Az ételfotózás speciális és talán nem is a legegyszerűbb területe az alkalmazott fényképészetnek. Ugyanakkor nagyon hálás téma, hiszen az igényesen elkészített, szépen tálalt ételeket és a róluk készült fotókat szinte mindenki szereti. Éppen ezért nagyon jól használhatóak egy fotós portfóliójában is!

A külső fotózási gyakorlat két helyszínen zajlott: a természetes fényben készült fotók az első emeleten készültek, míg a Krak'n Town „földalatti szintjei” ideiglenesen átalakultak Top School fotóstúdiókká.

A szakácsok az angolszász gasztronómia szerint készítették el igényesen tálalt ételeiket. A remek fotók elkészítését követően Fotográfus OKJ tanfolyamunk résztvevői megérdemelt jutalomként el is fogyaszthatták a finomságokat – amit ezúton is köszönünk a Krak'n Town lelkes csapatának!

További fényképek

További fényképek a rendezvényről Facebook oldalunkon.

További érdekességek a tanfolyamról:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez