info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Webdesign trendek 2015

web, webdesign, webdesigner, trend, 2015, responsive, top school, tanfolyam

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Webdesign trendek 2015

A honlapok arca, a web design egyike azon területeknek, amelyek a legdinamikusabban fejlődnek, néha már 1-2 év alatt is olyannyira megváltoznak, hogy ami korábban még divatosnak számított ma már nem cool. Lássuk melyek az idei év trendjei!

Nagy képek nagy szövegekkel

A nagy képek az idei év egyik meghatározó trendje. Egy kép, rajta pár szavas szöveg. Hatásos, egyszerű, vizuálisan megkapó. Egyes esetekben„Cinematic” és a „Book cover” típusú megjelenésről beszélünk.

OKJ vizsgamunkák

Reszponzív oldalak

A mobilok és tabletek elterjedésével egyre megszokottabbá váltak a reszponzív oldalak. Sőt a Google 2015 tavaszától kifejezetten bünteti, azaz az organikus keresési találatok között hátra sorolja azokat a weboldalakat, amelyek nincsenek mobil platformokra optimalizálva.

OKJ vizsgamunkák

Animációk sokfélesége

Ma már szinte kihagyhatatlan az animációk alkalmazása a honlapokon, legyen szó egy betöltődő vagy egy képgaléria animációról. Persze az animációknak is végtelen sok ága van: akár a background, vagy háttér animációt és videót is ide sorolhatjuk.

Webdesign animacio

Material design

A Flat designból nőtte ki magát a Material design, amit tavaly mutatott be a Google. A Flat designt azzal egészíti ki, hogy több mozgást, árnyékolást használ a felületen, ez által pedig még izgalmasabbá teszi azt. Célja, hogy letisztult, modern és átlátható struktúrát mutassanak az ilyen honlapok.

Innovatív scroll

Az egyenletes scrollozás, ami az animáción alapszik, meghatározhatja azt, ahogy az animáció kibontakozik. A dizájnerek oldal scrollozást és egérmozgást használnak arra, hogy animálják az oldal elemeit vagy beállításait.
Így nagyon könnyen átlátható, egyszerű felépítésű design elemeket kapunk, amelyek igazán jól működnek a netes felületen.

Ezek azonban nem kőbe vésett szabályok, ettől bátran eltérhetünk, ha épp a saját web designunkat akarjuk fejleszteni, viszont érdemes követni a piacon jelen lévő trendeket, hogy nagyon ne nyúljunk mellé.


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez