info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Bécsi kirándulás 2018

Bécs, Albertina, Kunsthistorisches, múzeum, tanfolyam, okj, művészettörténet,

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Bécsi kirándulás 2018

A tavasz biztos jele, hogy újra Bécsben jártunka Grafikus és a Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőivel kétnapos rendhagyó művészettörténeti órán. 

Idén a Top School hagyományos bécsi kirándulása a két napos volt.

Az úgynevezett „régi mesterek” munkáit az első napon néztük meg a bécsi Szépművészeti Múzeumban. A Kunsthistorisches Museum többezres gyűjteményében, közel nyolcvan olyan munka található, amely meghatározó volt az egyetemes művészettörténet szempontjából.

Kunsthistorisches Museum Wien

A kirándulás és a kulturális élmény mellett a látogatás célja volt segíteni a felkészülést a szakmai vizsgák elméleti részére. Amely az előző évekhez képest már komoly művészettörténeti ismereteket is elvár a Grafikus és a Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőitől.

Kunsthistorisches Museum Wien

A tárlatvezetést az iskola által fejlesztett feladatlapok és egy úgynevezett kiterjesztett valóság alapú mobil szoftver is segítette. A múzeum gyűjteményéből kiválasztottunk azokat a műveket, amelyek ismerete fontos az OKJ vizsgához. Minden ilyen alkotáshoz készítettünk egy 40-50 másodperces videót, amely bemutatja az adott festmény legfontosabb részleteit.

A második napon az Albertina Múzeumba látogattunk, amely évek óta bevált helyszíne a Top School művészettörténet óráinak, hiszen könnyed és fogyasztható formában mutatja a modernnek nevezett művészeti korszakot az impresszionizmustól a '60-as, '70-es évekig.

Albertina Top School múzeumi óra

Művészettörténeti szempontból a hétvége az Albertina nagyszabású időszaki kiállításával vált teljessé, ahol a világhírű „street art” művész, Keith Haring szisztematikus jelnyelvével ismerkedhettünk meg.

Keith Haring

További cikkek a OKJ képzésről



Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez