info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Új OKJ szakképesítések

okj, tanfolyam, szakképesítés, szakma, képzés, szoftverfejelesztő, grafikus, kiadványszerkesztő

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Új OKJ szakképesítések

Az elmúlt tíz évben az OKJ több változtatáson ment át, a legutolsó, és jelenleg hatályos változatát az 2012-ben hirdette ki Magyarország Kormánya. 2014 őszétől már biztosan csak az új rendelet alapján szervezhető OKJ tanfolyam! Ismerje meg mik a legfontosabb változások!

Az új komplex OKJ jegyzék a bejegyzés írásának időpontjában (2014. május) az 489 szakképesítést, szakképesítés ráépülést, valamint 152 rész-szakképesítést tartalmaz. Az OKJ rendszer megváltoztatásával a kormányzat célja az volt, hogy a megszerzett szakképesítésekkel több munkakör is betölthető legyen, ezzel javítva a leendő munkavállaló elhelyezkedési esélyeit.

A változtatásokat a korábbi OKJ rendszerrel összehasonlítva azt tapasztaljuk, hogy az új OKJ egyrészt jelentősen egyszerűsödött abból a szempontból, hogy lényegesen könnyebb és egyszerűbb a szakképesítések közötti eligazodás, más szempontból viszont a számos új kötelező elem megjelenésével jelentősen szigorodott.

Legfontosabb új elemek:

  • Kötelező óraszám
  • Kevesebb szakma
  • Új komplex vizsgarendszer
  • Megváltoztak a szakképesítés típusok
  • Akárki már nem szervezhet OKJ tanfolyamot, csak az aki engedélyt kapott rá!

A Top School a következő szakképesítésekre kért és kapott engedélyt:

További infomációk az OKJ szakképesítéséekről:

Tudjon meg többet az új OKJ rendszerről az OKJ tájékoztató weboldalunkról! Az OKJ weboldal eléréséhez kattintson a képre vagy a szöveges linkre!

 

 


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez