info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Rubens és a flamand festészet fénykora

Szépművészeti Múzeum, Grafikus, tanfolyam, képzés, Rubens, kiállítás

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Rubens és a flamand festészet fénykora

A Grafikus OKJ tanfolyam résztvevőivel a Szépművészeti Múzeumban jártunk egy olyan kiállítást megtekinteni, amelyre a világ negyven nagyhírű közgyűjteményéből érkeztek műtárgyak.

Az átlagos grafikai tanfolyamok vagy a YouTube tutoriálok célja mindössze egy-egy szoftver parancsainak megtanítása. Ezekkel ellentétben a Top School Grafikus OKJ tanfolyamain nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a résztvevők ne csupán az alap szoftverek – mint például a Photoshop, Illustrator vagy InDesign – használatát ismerjék meg, hanem különféle inspirációkat is szerezzenek a vizuális kultúra egyes területeiről. A jól képzett grafikus ugyanis nemcsak professzionálisan használja a különféle grafikai programokat és eszközöket, hanem képes az információ és anyaggyűjtés alapján terveket, vázlatokat is készíteni, illetve szakértőként részt venni a komplex tervezőgrafikai munkálatokban is. A Top School által szervezett múzeumi foglalkozások ezeknek a képességeknek a kialakításában is segítik a résztvevőket.

Grafikus képzés

Éppen ezért dolgozzuk fel sok esetben a grafikus és a designer képzések elméleti anyagát külső szakemberek bevonásával és tudományos szempontból hiteles helyszíneken – múzeumokban.  

Grafikus OKJ a múzeumban

Grafikai tanfolyam

A grafikus szakmai nap központi témája „Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora” című időszaki kiállítás köré szerveződött. A Szépművészeti Múzeum időszaki kiállításának legfőbb célkitűzése az volt, hogy a kiállított remekművek segítségével ne csupán Peter Paul Rubens művészetének kiemelkedő kvalitását, hanem a teljes 17. századi flamand festészetre gyakorolt hatását is bemutassa. A több mint 120 művet bemutató kiállításra negyven olyan nagyhírű közgyűjteményből érkeztek művek, mint például a Louvre, az Ermitázs vagy a londoni National Gallery.

Szépművészeti múzeum Grafikus képzés

Rubens és a flamand festészet fénykora a grafikus képzés

A reggeltől késő délutánig tartó grafikus szakmai nap során a múzeumi oktatók által szervezett tárlatvezetések mellett a résztvevők különféle kreativitásfejlesztő feladatokat is megoldottak az állandó kiállítás termeiben. További információ a Grafikus tanfolyamról a képzés weboldalán olvasható: Grafikus OKJ tanfolyam.

Grafikus szakmai nap a Szépművészeti Múzeumban

Szakmai nap a múzeumban

 

További érdekességek a Grafikus OKJ képzésről:

Külső helyszínek grafikus a tanfolyamon:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez