info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Balatoni alkotótábor – 2018

alkotótábor, Balaton, 2018, Grafikus, Fotográfus, OKJ, képzés, tanfolyam

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Balatoni alkotótábor – 2018

Fotográfus és grafikus OKJ képzésben résztvevőink számára július végén három napos balatoni alkotótábort szervezett iskolánk, amellyel fő célunk az volt, hogy a megszokottól eltérő környezettel sarkalljuk kreatív munkára a hallgatókat.

A programban elsősorban fotózással, szabadkézi rajzolással és festéssel foglalkoztak. A tábor központi helyszíne idén is Szántódpuszta volt. Diákjaink nagyon szeretik ezt a mind fotográfiai, mind grafikai szempontból nagyon változatos és inspiráló helyszínt.

Balaton Fotós képzés

Fotográfus OKJ tanfolyam

Az első napon kora délelőtt érkeztünk meg Szántódpusztára, ahol a szálláshelyek elfoglalása után fotográfusainkat csoportokra bontottuk, a csoportok egymást váltva különféle feladatokat oldottak meg, így mindenki tudott minden témában alkotni. A modellfényképezés során diákjaink ismét begyakorolhatták a vakuk használatát külső és belső helyszíneken, különböző fényviszonyok között derítőlapokkal is dolgozniuk kellett, miközben a fotós és modell közötti kommunikációt is gyakorolva instruálták a modellt.   A riportfotózási feladatok során a helyszín különféle szempontú bemutatása volt a feladat. Grafikusok ez idő alatt tanulmányrajzokat készítettek, amelyeket később a tanyához kapcsolódó arculati elemekhez használtak fel. Az napot a Magyar Sajtófotó Pályázat egyik nagydíjának nyertese, Mónus Márton esti előadása zárta, aki a fotóriport műfajáról beszélt saját alkotásain keresztül.

Moellfotózás az iskolában

Grafikai tervezés az alkotótáborban

A második napon az előzőhöz hasonlóan fotográfusaink újabb, de más karakterű modellt fényképeztek és folytatták riportsorozataikat is. A grafikusaink pedig logókat terveztek, csomagolásokhoz festettek olyan növényi, állati motívumokat, amelyeket a puszta ihletett, illetve könyvborítókhoz készítettek fotográfiákat. Az estét közös vetítéssel zártuk, ahol meghallgattuk a fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőinek prezentációit, majd azt követően éjszakai fotózáson vettünk részt, ahol diákjaink fényfestéssel kísérletezhettek érdekes motívumokat rajzolva a tájba vagy éppen egymásra.

Fotótábor

Balatoni Alkotótábor modell fotózás 2018

grafikus okj

fényfestés gyakorlat

A harmadik napon a szállás elhagyása után Balatonföldvárra mentünk, ahol a grafikus tanfolyam résztvevői kikötői motívumokat gyűjtöttek, logókat terveztek és oldalpárokhoz rajzoltak, míg a fotográfus tanfolyam résztvevői képsorozatot készítettek a kikötői életről.

Balatoni alkotótábor

Balatoni fotóstábor

További fényképek a Facebook oldalunkon láthatók

További érdekességek


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez