info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Adobe Illustrator - az első 25 év

illustrator, adobe, grafika, szoftver, illusztráció

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Adobe Illustrator - az első 25 év

Néhányan talán még emlékeznek arra, hogy az Adobe eredetileg hardverek – PostScript alapú nyomtatók és perifériák – gyártásával foglalkozott. A cég első szoftvere, az Illustrator több mint öt éves fejlesztés után 1987 márciusában jelent meg.

Ebben az időben még minden kereskedelmi és művészeti grafikai megoldást kézzel, hagyományos technológiákkal készítettek. A grafikusok számára szinte elképzelhetetlen volt, hogy számítógéppel készítsenek illusztrációkat, rajzokat. Azóta az Illustrator teljesen megváltoztatta mind az Adobe cég profilját, mind pedig a grafikai ipart is.

A negyedszázados évforduló alkalmából Ton Fredericks, az Adobe szenior értékesítési menedzsere és testvére készítettek egy ingyenes IPad alkalmazást „Adobe Illustrator, the Early Years."néven (Adobe Illustrator, a korai évek). Az alkalmazás segítségével betekintést kaphatunk a szoftver kezdeti éveibe, interjúkat olvashatunk és különböző érdekességeket tekinthetünk meg.

Illustrator iPad alkalmazás letöltése: Illustrator App

Nézd meg az első videót az Adobe Illustratorról, amelyben John Warnock vezérigazgató mutatja be az új terméket! (a videó még VHS szalagra készült, így a minősége az évek során sajnos sokat romlott.)

Illustrator
Illustrator 1.0


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez