info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Balatoni alkotótábor – 2017

Balaton, alkotótábor, fotográfus, grafikus, iskola, okj, golf, rajz, malom, Szántód, tábor

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Balatoni alkotótábor – 2017

Július végén 3 napos balatoni alkotótábort szerveztünk fotográfus és grafikus OKJ képzésben résztvevőink számára. A programban a fotózás, a szabadkézi rajz és a festés kapták a főszerepet.

A tábor központi helyszíne és a szállásunk a Balaton déli partján, az 1986-ban építészeti nívódíjat, 1994-ben pedig Europa Nostra-díjat nyert Szántód-pusztán volt. A 18-19. századi páratlan majorsági műemlék együttes amellett, hogy jelenleg elsősorban idegenforgalmi és kulturális központként működik, sikeresen őrzi egy 150-200 évvel ezelőtti, tipikus birtok képét.

Szántódpuszta alkotótábor

A kora délelőtti órákban érkeztünk meg Szántód-pusztára, ahol a szálláshelyek elfoglalása után a fotográfusok azonnal képriportok, a grafikusok pedig tanulmányrajzok készítésébe fogtak. Munkáikat az esti közös kép-és rajzértékelésen mutatták be.

Balatoni alkotótábor Top School

Természet fotózás

Rajztanfolyam

Másnap komppal átmentünk a Balaton északi partjára, Balatonudvariba, a Balaton Golf klubba, ahol a sportfotózás és mozgástanulmányok készítése volt a fő téma és feladat. Ezt követően fel kerestük a 962 éves múltra visszatekintő, még a mai napig is működő örvényesi vízimalmot, ahol szintén készítettünk jó néhány fotót.

Balaton fotótábor

Golf fotózás

Sportfotózás

A délután hátralévő részét képfeldolgozással és rajzgyakorlatokkal töltöttük, majd a sötétedést követően éjszakai csillagfotózási és fényfestési gyakorlattal folyattuk a munkát.

Rajzóra a Top School táborban

Fényfestés gyakorlat

A harmadik napon, a szállás elhagyása után megálltunk a Balaton partján még néhány kreatív fotózási gyakorlatra - és persze a kötelező csoportképre! :)

Top School tábor

Kreatív fotózási gyakorlat

Csoportkép Top School alkotótábor

További fényképek a Facebook oldalunkon láthatók.

További érdekességek a tanfolyamról:

 


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez