info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Grafikus képzés: látogatás a Népművészeti Nemzeti Szalon és a Súlypontok kiállításokon

grafikus, képzés, grafikus képzés, műcsarnok, kiállítás, szobrászat

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Grafikus képzés: látogatás a Népművészeti Nemzeti Szalon és a Súlypontok kiállításokon

Budapest egyik legelismertebb kulturális intézménye a Műcsarnok állandó helyszíne a Top School grafikus szakmai képzéseinek

A grafikus képzésen azért szeretjük a Műcsarnok képzőművészeti kiállításait, mert lehetőséget biztosítanak arra, hogy művészeti grafikus képzés résztvevői közelebbről ismerjék meg a kortárs művészeti világ számos szereplőjét.

Idén is izgalmas kiállításokat láthattak a grafikus hallgatók az Műcsarnokban, ahol felfedezhették a Népművészeti Nemzeti Szalon és a Súlypontok című kortárs szobrászművészeti kiállításokat egyaránt. Valamint lehetőségük volt megnézni a Budapest Photo Festivál szervezésében megrendezett Jan Saudek, a grafika és a fotográfia határán alkotó kortárs cseh művész kiállítását is. Saudek munkái az emberi test, az erotikus és a szürrealisztikus elemek ötvözésével teremtenek lenyűgöző vizuális élményt, a testek pedig expresszív és provokatív módon jelennek meg.

A Népművészeti Nemzeti Szalon kiállításának célja az volt, hogy bemutassa a hagyományos népművészeti motívumok és technikák modern interpretációját. A kiállított alkotások különböző művészeti ágakból, például grafikából, festészetből és szobrászatból származtak. A grafikus hallgatókat különösen lenyűgözte az innovatív technikák és a hagyományos elemek újszerű használata. A látogatás során pedig számos motívumot gyűjtöttek későbbi grafikus munkáikhoz.

A Súlypontok kiállítás a kortárs szobrászművészet legszembeötlőbb műveit mutatta be. A kiállítás központi tematikája a gravitáció, a tömeg és az egyensúly, azaz a súlypontok találkozása volt. A hallgatók olyan műalkotásokkal találkoztak, amelyek különböző anyagok és formák kombinációjával hozták létre a látványos hatásokat.

A grafikus képzés résztvevői számára a kiállításokon való részvétel inspirációt és új perspektívákat nyújtott saját grafikus alkotómunkájukhoz. A személyes találkozás a műalkotásokkal, az anyagokkal és a kifejezésmódokkal segít abban, hogy felfedezzék a vizuális kreativitásuk határait és ösztönözze őket arra, hogy kísérletezzenek új technikákkal és megközelítésekkel.

Emellett a kiállításokon való részvétel hozzájárult ahhoz, hogy a grafikus hallgatók továbbbudapest photo festiválfejlesszék kreatív gondolkodásukat és megismerjék a művészeti világ változatosabb aspektusait.

Grafikus képzés

Grafikus képzés

Grafikus képzés

Grafikus képzés

Grafikus képzés

Grafikus képzés

Grafikus képzés

További érdekes programok a grafikus képzésen:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez