info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Szakmai tréning gyakorlatok - 2018

tréning, okj, tanfolyam, képzés, grafikus, fotográfus, iskola

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Szakmai tréning gyakorlatok - 2018

Ebben az esztendőben iskolánk OKJ képzéseinek szakmai gyakorlattal egybekötött tréningjeit április és május hónapokban szerveztük meg.

Hagyományosan az idén is négy nagyon hosszú napon át dolgoztak a résztvevők a kora reggeli óráktól egészen estig olyan projekt feladatokon, amelyek megoldása hasonlít a szakma tanulását követő gyakorlati munkavégzéshez.

Természetesen az idén is piaci szereplők segítették azt, hogy a szakmai feladat ne a közoktatás szakmai gyakorlatához hasonló értelmetlen időtöltés legyen, hanem a résztvevők valódi és értelmes feladatokon dolgozzanak. Ezúton is köszönjük a Magyar Curling Szövetségnek, az Ipoly Erdő Zrt-nek és a Krak ’n Town étteremnek a segítséget!

A Grafikus OKJ és a Fotográfus OKJ tanfolyamok résztvevői kétféle projekten dolgoztak. A társaság egyik része néhány napra leköltözött az Ipoly Erdő Zrt. egyik vadászházába, ahol egy erdei turisztikai vállalkozás számára terveztek különféle arculati elemeket. A társaság másik fele a Magyar Curling Szövetség arculati megújításán dolgozott.

Erdei projekt

A tréning első napjait Királyréten és a Börzsönyben töltöttük, ahol motívumokat és inspirációt gyűjtöttünk a Grafikus és a Fotográfus OKJ képzés résztvevőivel, és már ott meg is kezdtük a gyűjtött anyagok feldolgozását és a tervezési feladatokat.


Curling projekt

A projektfeladathoz kapcsolódó terepmunka az MCSZ munkatársainak rövid eligazítását követően a jégpályán kezdődött, ahol a résztvevőink - néhány kék és zöld folt árán – olyan közvetlen tapasztalatokat szereztek a curlingezés terén, amelyek később segítették grafikai tervezési feladatok és a sportfotók elkészítését.


További fotós projektek

A Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőivel mindezeken túl  az idén is részt vettünk rendezvényfotózási gyakorlaton:  a Magyar Curling Szövetség évzáró bankettjén jártunk, ételfotózási gyakorlaton pedig a Krak'n Town étteremben voltunk, ahol a legújabb étlaphoz készültek képek.

Szoftverfejlesztés

A Szoftverfejlesztő OKJ tanfolyam résztvevői szintén hagyományos módon töltötték a szakmai gyakorlatot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy magukra zárták az ajtót és négy napon keresztül szinte szó nélkül kódoltak, amíg el nem készült egy dinamikus honlap, amely a HTML alap mellett JavaScript, PHP és MySQL technológiákat is alkalmazott.

Korábbi szakmai gyakorlatok:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez