info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Szakmai tréning gyakorlat - 2015

tréning, gyakorlat, grafikus, okj, szoftverfejlesztő, elte, tudománykommunikáció

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Szakmai tréning gyakorlat - 2015

A Top School Oktatási Központ az OKJ képzéseiben résztvevői számára szakmai gyakorlattal egybekötött tréninget szervezett az ELTE Tudománykommunikáció MSc képzésével és egy civil szervezettel összefogva. A többnapos egybefüggő, igen feszített tempójú képzésén páratlanul jó grafikai anyagok és egy olyan oktató jellegű játék is létrejött, amelyet az ELTE múzeumában fognak használni.

A komplex tréning során közösen dolgoztak a kommunikáció szakos egyetemi hallgatók és a Top School Oktatási Központ szoftverfejlesztő és a grafikus OKJ résztvevői. A tanulókat 10-12 fős csoportokra osztottunk, minden csoportban két ELTE-s hallgató, három-négy szoftverfejlesztő és hat- nyolc grafikus hallgató dolgozott együtt. A közös munka eredményeképpen olyan összetett kommunikációs projekt jött létre, amely iskolai környezetben ritka.

Projektek rövid leírása

ELTE QUEST

A cél az ELTE Természettudományi Kar Biológiai és Paleontológiai Gyűjteményének mind szélesebb körben és interaktív, játékos formában történő megismertetése volt, amely az ELTE QUEST elnevezésű online kvízben valósul meg. A kérdések segítségével a játékban résztvevők felfedezhetik a Gyűjteményt, ezáltal a közönség közelebb hozható a természettudományokhoz.
Projekt során létrehozott szakmai anyagok itt érhetők el:
https://www.pinterest.com/topschoolsuli/elte-quest/

Hermann Ottó vándor-tanösvény

A Herman Ottó Tanösvény egy már futó játék, elnevezését tekintve annyiban kicsit félrevezető, hogy egy tanösvényről a legtöbb embernek egy erdő és az abban vezető út jut az eszébe. Ez a játék viszont attól egy vándor-tanösvény, amely egy csomagtartóban elférve intézményről intézményre utaztatható és egy hétre ingyenesen kölcsönözhető.
Projekt során létrehozott szakmai anyagok itt érhetők el:
https://www.pinterest.com/topschoolsuli/herman-ott%C3%B3-v%C3%A1ndortan%C3%B6sv%C3%A9ny/

Malátabarát Egyesület

A harmadik projekt - amelyet a civil szervezetként működő Malátabarát nonprofit egyesület segítségével dolgoztuk ki - némiképpen könnyedebb, szórakoztatóbb témája ellenére cseppet sem volt kisebb kihívás a többinél. Az egyesület célkitűzése a sör és egyéb gabonapárlatok kulturált fogyasztásának népszerűsítése. A projekt keretén belül szeretnének minél több érdeklődőt bevezetni a sörfőzés, a kézműves sörkészítés folyamatának rejtelmeibe. 
Projekt során létrehozott szakmai anyagok itt érhetők el:
https://www.pinterest.com/topschoolsuli/mal%C3%A1tabar%C3%A1t/

Képzésekről:

Tudománykommunikáció MSc

A Tudománykommunikáció a természettudományban MSc mesterszak a világszerte Science Communication néven ismert szak első kelet-közép-európai képzési programja. Célja olyan kommunikációs szakemberek képzése, akik képesek a természettudományos-műszaki ismeretek sokoldalú, korszerű és hiteles megjelenítésére a médiában, illetve a közgyűjteményekben. Ebben a tanévben a szak kizárólag nappali képzésben indul.
http://edutech.elte.hu/

Grafikus OKJ

A Grafikus OKJ tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik erős informatikai ismeretek birtokában képesek alkalmazott és kereskedelmi grafika készítésére a témától és a hordozó eszköztől függetlenül. A Grafikus OKJ képzésen végzett résztvevő bármilyen grafikai, marketing anyagot képes elkészíteni, legyen szó a hagyományos webes, a nyomdai vagy a manapság modernnek számító mobil felületekről.
Grafikus OKJ képzés

Szoftverfejlesztő OKJ

Az új OKJ szerint a Szoftverfejlesztő képzés végén a résztvevőknek erős programozási és magas szintű rendszergazdai ismeretekkel kell rendelkezniük. A Top School Szoftverfejlesztő képzése során a hagyományos tantermi órákat egy úgynevezett speciális, 3-4 napos tréning egészíti ki, amely a tantermi környezettől távol eső, intenzív gyakorlat.
Szoftverfejlesztő tanfolyam

Tréning hangulatáról és a záró prezentációkról készítettünk egy rövid videó beszámolót:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez