info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Grafikus képzésünk résztvevői programokban gazdag évet zártak!

tanfolyam, grafikus,képzés, grafikai iskola, grafikai tanfolyam

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Grafikus képzésünk résztvevői programokban gazdag évet zártak!

Összegyűjtöttük az iskolánk iránt érdeklődők számára a Grafikus képzésünkben résztvevők 2019-es programjait

Január

 • Goldberger Textilipari Gyűjtemény A főváros Óbuda kerületének életét valamikor meghatározó textilgyárban életre keltett Goldberger Textilipari Gyűjtemény megtekintése a Grafikus tanfolyam résztvevői számára komoly segítség volt különböző nyomdatechnikák gyakorlatban történő megismerésében, a kortárs ruhaminták tervezésére való rálátásban. A különleges értéket képviselő mintakönyvek alapján megismerhették, hogy hajdanán milyen konfekcionált textilruházatok és kiegészítők készültek a gyárban.
  Grafikus tanfolyam január

 • Vasarely Múzeum Ebben a hónapban résztvevőink ellátogattak a Vasarely Múzeumba is, ahol ez alkalommal nem a klasszikus tárlatvezetésé, hanem a játéké volt a főszerep. A GameOmetry című időszaki kiállításnak a kortárs művészetekkel kapcsolatos sztereotípiák feloldásán túl célja volt játékos, humoros, szórakoztató formában oldani a hangulatot és közben új megközelítési hidat építeni a laikus látogatók és a művészet közé.
  Grafikus képzés január

  Február

  • Az egy évvel korábban, még 2018 februárjában beiratkozott Grafikus és Művészeti és médiafotográfos OKJ képzést sikeresen elvégző résztvevőknek szűk egy hónapjuk maradt a szakmai vizsgájukig, ezért gyakorlásképpen szépen sorban prezentálták a portfoliójukat a 2019 őszén beiratkozottak előtt.  

   Március

   • A hónap utolsó napján hazánk kereskedelmének és vendéglátásának történetét bemutató Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum két állandó, „A jó kalmár a világ jótevője” Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből és a „Vendéget látni, vendégnek lenni” című kiállításait nézték meg résztvevőink.
    Grafikus tanfolyam március

   • Sikeresen lezajlottak a 2018 februárjában beiratkozott Grafikus és Művészeti és médiafotográfos OKJ képzésben résztvevők szakmai vizsgái, a 2019-esek együtt érzéssel izgultak értük – sikerrel, mert remek eredményekkel zárultak a vizsgák!
    Grafikus képzés vizsga

    Április

    • Grafikus képzésben résztvevőink számára képzési programunk kötelezően előír egy olyan 4 napos tréninggyakorlatot, amelyen a szoftveres és tervezési ismeretek birtokában minden résztvevő megmutathatja oroszlánkörmeit, úgy is mondhatnánk, ez az első, még tét nélküli „megrendelői teljesítés” számukra. Ezúttal a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum két állandó kiállítása arculatának újragondolását kapták feladatul. Az első napon megtekintették a kiállítások anyagait, ötleteket merítettek a feladat elvégzéséhez. A következő 3 napban a múzeumtól kapott instrukciók alapján az intézményben oldották meg a tervezési feladatokat.
     Grafikus tanfolyam április
    • Ebben a hónapban „új” feladatot is kaptak a Grafikus hallgatók, kollázsokat készítettek szabadkézi rajzok és saját fényképeik felhasználásával, amely már a szakmai vizsgához elengedhetetlenül szükséges portfolió szempontjából is kiválóan használható gyakorlat volt. A résztvevők képzelete pedig szárnyra kapott és megállíthatatlanul szárnyalni is kezdett, még több grafika a Facebookon:
     Grafkai tanfolyam

     Május

     • A Műcsarnokban jártunk és egy igazi különlegességet és egyben közép-európai premiert láttunk: a Budapest Fotó Fesztivál szervezte David Lynch, Small Stories című kiállítást.
      grafikus és designer képzés a múzeumban

     • A kiállításhoz kapcsolódóan a szervezők nyílt pályázatot is hirdettek „Gyermekkori (rém)álmok” címmel, amelyre olyan művekkel lehetett pályázni, amelyeket David Lynch munkái ihlettek. A mintegy 230 pályázat közül 10 került be a fináléba – kettő közülük Sallai Jutka, 2018-ban végzett grafikus hallgatónk fotómontázsa volt!
      Grafikai képzés műcsarnok

      Június

      • Ludwig Múzeumban voltunk grafikusainkkal, és megtekintettük a Bauhaus100. Program a mának – Kortárs nézőpontok kiállítást arról a Bauhaus néven száz esztendeje útjára indult különleges oktatás, képzés, képzőművészeti műhelyről, amely átfogó esztétikai reformmá, mozgalommá, szemléletté vált, a modern művészet történetének legmeghatározóbb forrása, művészeti irányzatokat inspiráló mérföldköve lett. A múzeumi program második részében oldalpárok, szórólapok tervezéséhez hasznosítható motívumokat gyűjtöttek résztvevőink a Ludwig Múzeumban.

       Július

       • OKJ képzésben résztvevőinket rendszeresen sarkalljuk kreatív munkára megszokottól eltérő környezettel. Ahogyan az már évek óta megszokott, 2019-ben is, jelesül július hónapban felkerekedtünk, hogy 3 napra beköltözzünk a mintegy 200 éves múltra visszatekintő Szántódpuszta, a 1994-ben Európa Nostra-díjat nyert 18-19. századi páratlan majorsági műemlék együttes bájos parasztházaiba, és ahogy az egy pusztán már csak lenni szokott, népes, lovakból, szamarakból, különféle háziszárnyasokból, birkákból, kecskékből álló állatsereglete közelébe némi inspirálódásra.
        Grafikus tábor

        Augusztus

        • Ez a hónap a feltöltődést szolgáló iskolai szünettel, nyaralással, szakdolgozatírással, portfoliórendezéssel, szóbeli tételek tanulásával telt…

         Szeptember

         • Visszatérve a vizek mellől, hegyek közül és nyaralásból a szünet utáni munka a felújított és újrarendezett Szépművészeti Múzeum meglátogatásával indult és a Grafikus OKJ szakmai vizsgához feltétlenül szükséges portfoliók, vizsgaremek finomításával, konzultációkkal folytatódott.
          Szépművészeti grafikus képzés
         • A hónap utolsó hetének első két napján pedig teljes együttérzéssel drukkolta grafikusaink a szeptember 90-október 01-én szakmai vizsgázó fotósoknak:

          Október

          • 2019-ben is meglátogattuk Magyarország legnagyobb és évente megrendezésre kerülő kortárs kiállítását, az Art Market Budapest-et. Közép- és Kelet-Európa vezető és Európa egyik számottevő művészeti vására nem csupán grafikusainkat  nyűgözte le, hanem fotósaink is számos kiváló felvétellel tértek vissza onnan.
          • Grafikus OKJ képzésben résztvevőink számára bizonyára az év eseménye volt szakmai vizsgájuk október 14-15-i napjai. Az iskola is igen büszke volt rájuk, hiszen igen szép munkákkal és remek 4,5 feletti átlaggal zárultak az őszi Grafikus OKJ vizsgák

           December:
           Szakmai szempontból ez volt az év legzsúfoltabb hónapja.

           • Grafikus szakmai napot tartottunk a Szépművészeti MúzeumRubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora” című időszaki kiállításán. A kivételes összefogás révén negyven nagyhírű közgyűjteményből – mint például a Louvre, Ermitázs, National Gallery – érkezett több mint 120 remekmű Peter Paul Rubens kiemelkedő művészetén kívül a festőnek e teljes 17. századi flamand festészetre gyakorolt hatását is bemutatta.    


           • Az év utolsó tanóráin különféle kreatív ajándéktárgyakat (például egérpadot) készítettek, karácsonyi grafikákat (üdvözlőlapok, illusztrációk, képek) terveztek a Grafikus OKJ tanfolyam résztvevői.

            • A tanév utolsó napján iskolánk Grafikus és Fotográfus OKJ tanfolyamainak résztvevői feltették a koronát programjaikra és hosszabb útra kelve ismét Bécsben jártak!
             A város karácsonyi hangulattal, az Albertina múzeum pedig különös jelentőségű kiállítással várta őket: sok esztendő elteltével újra kiállították a világ leghíresebb nyulát, Dürer mesteri „Nyúl” című akvarelljét és a szintén ikonikus jelentőségű „Imádkozó kezek” című művét. A páratlan nyulazás után lehetőség nyílt Európa egyik legfontosabb modern művészeti gyűjteménye újrarendezett “Munch Chagall Picasso” és a "Warhol to Richter" című kiállításait is megtekinteni.
             A tanév utolsó vasárnapján Bécsben jártunk a Grafikus és a Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőivel

             A tanév utolsó vasárnapján Bécsben jártunk a Grafikus és a Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőivel

             A 2019-es esztendő ugyan eltelt, de grafikusaink továbbra sem tétlenkedtek:

             • 2020 januárjában grafikusaink a digitális rajztáblákat állították hadrendbe, hogy csodálatos digitális rajzokat készítsenek. Aki nem hiszi, járjon utána:


             • Az utolsó hétvégén pedig a Műcsarnokban jártak grafikus szakmai gyakorlaton, rajztáblával és rajzeszközökkel felszerelkezve. Egyúttal lehetőségük volt megtekinteni a rendkívüli érdeklődéssel kísért Keleti Éva Élet/Kép című retrospektív kiállítást, amelyen a fotóművész múlt század ötvenes éveitől napjainkig tartó, csaknem hét évtizedes munkásságának több száz, köztük jó néhány eddig még soha ki nem állított korábbi képét és több tucatnyi elmúlt években készült friss alkotását nézhették meg. 
              Grafikus kepzes


              Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez