info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Év legjobban várt Photoshop tutorialja

Photoshop, tanfolyam, tutorial, star wars, jedi, oktatás, iskola, csillagok háborúja

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Év legjobban várt Photoshop tutorialja

Az igazi IT guru még semmit nem vett karácsonyra, hiszen számára egy olyan ünnep közeleg, amely legalább annyira fontos és sajnos nincs minden évben. Igen, még néhány nap és jön az új STAR WARS!

Természetesen a jegyünk már megvan és már csak azt számolgatjuk, hogy hányat kell még aludni a nagy napig. Hogy kicsit gyorsabban teljen az idő - és persze azért is, hogy megfelelő mértékben az eseményre legyünk hangolva - készítettünk egy Photosop tutorialt :)

Első lépés

A szoftverfejlesztőknek, a programozóknak, rendszergazdáknak és az igazán fanatikusoknak kötelező a saját fénykép használata! A kezdő grafikusok letölthetnek egy képet az internetről, persze csak legális forrásból!

Mondanom sem kell, hogy a Top School Oktatási Központ egyik tantermét erre a hétre átalakítottuk csak azért, hogy az ifjú padavanokról megfelelő fotók készülhessenek. :) További képek a Facebook oldalunkon!

Photoshop tanfolyam

Nyissuk meg a kiválasztott képet a Photoshopban!

Photoshop tanfolyam

Második lépés

Egyszerű retusálással tűntessük el a képről az eredeti kardot. Vagy legalább azt a részét, amely íves és kilógna a szabályos, szinte téglalap alakú fénykard alól.

Többféle retusáló eszközzel dolgozhatunk kezdve az egyszerű Clone Stamp eszköztől egészen a Healing Brush eszközig. Ebben a példában mi a Patch eszközt használtuk. Fokozatosan kisebb lépésenként haladva dolgozzunk ügyelve arra, hogy a háttéren a lehető legkevésbé legyen észrevehető a változtatás.

Photoshop tanfolyam

A Photoshop retusálás végeredménye valami ilyesmi kell legyen:

Photoshop tanfolyam

Harmadik lépés

Rajzoljunk egy fehér színű, lekerekített sarkú téglalapot a Rounded Rectangle eszközzel. A téglalapot az Edit > Free Transform parancsával tudjuk méretezni és a megfelelő szögben elforgatni.

Photoshop tanfolyam

Kattintsunk jobb egérgombbal a létrejött Rounded Rectangle 1 rétegen, majd a megjelenő helyi menüben válasszuk ki a Rasterize layer parancsot. Ezzel raszteres réteggé alakítottuk az alakzatot.

Nevezzük át a réteget „Ragyogás”-nak.

Negyedik lépés

Duplikáljuk „Ragyogás” réteget. Majd ezt követően a Filter -> Blur -> Gaussian Blur parancsával hozzuk létre az elmosódást, ami a fényudvar lesz a kard körül.

A Radius értékének megválasztása függ a kép méretétől, a háttértől és más tényezőktől is. Ezért a példában alkalmazott értéktől nyugodtan el lehet térni. Olyan értéket válasszunk, amely megfelelő eredményt ad. Célszerű kisebb értékkel kezdeni, mert a későbbi lépésekben erősíteni fogjuk a hatást.

Photoshop tanfolyam

Ötödik lépés

Ebben a lépésben a tökéletes ragyogást hozzuk létre! :) Ehhez nem kell mást tennünk, mint a Ragyogás réteg keverési módját Screen értékre állítani, majd duplikálni azt néhányszor. Ettől kellemesen selymes lesz a fénykard felülete és erősödik a fényudvar hatása is.

Az utolsó duplikált rétegre újra adjuk ki a Filter -> Blur -> Gaussian Blur parancsát csak egy sokkal nagyobb értékkel.

Photoshop tanfolyam

Hatodik lépés

Utolsó lépésben valamennyi réteget egyesével színezni kell. Ehhez a példában az Image > Adjustment > Hue/Saturation parancsát választottuk. Érdemes megjegyezni a kiválasztott színhez tartozó számok és valamennyi réteget ugyanazzal az árnyalattal színezni.

Kapcsoljuk be a Colorize jelölőnégyzetet, mert egyszínűre akarjuk színezni az a felületet. Mivel fehér színt fogunk átalakítani, ezért Lightness értéket csökkenteni kell. Javasolt a Saturation érték megemelése, hiszen azt szeretnénk, hogy a fénykardnak intenzív színe legyen.

Hue értéke szabadon állítható, a választott képtől és Jedi rendtől függően!

Megjegyzés: Ez egy Sith, vagyis az erő sötét oldalára állt Jedi, ezért piros fénykardja van. Tessék figyelni a részletekre! :)

Photoshop tanfolyam

A Photoshop segítségével valami hasonló eredményt hozhatunk létre:

Photoshop tanfolyam

Photoshop tanfolyam

Photoshop tanfolyam, tanulás:
Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez