info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Nemzeti Szalon 2017

Műcsarnok, Grafikus, OKJ, tanfolyam, képzés, iskola, Top School, múzeum, kiállítás

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Nemzeti Szalon 2017

A Grafikus OKJ tanfolyam résztvevőivel a Műcsarnokban jártunk, ahol a hazai kortárs vizuális művészeti világ legfontosabb és legjelentősebb alkotóinak munkával ismerkedhettünk meg.

A Nemzeti Szalon a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére indult el még 2014-ben. Az új kiállítássorozat célja, hogy képet nyújtson a kortárs vizuális művészetek különböző területein született főbb eredményekről. Ennek megfelelően a Nemzeti Szalon 2017 kiállítás az ipar- és tervezőművészet elmúlt tíz évének áttekintésére vállalkozik, oly módom hogy több, mint 400 alkotó munkáját mutatja be egy kiállítás keretein belül.

Grafikus OKJ tanfolyam

Műcsarnok Grafikus OKJ képzés

Ugyan az összeállított szalon tiszteleg a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt is, mint például Ferenczy Noémi, Borsos Miklós, Kovács Margit vagy Papp Gábor. De elsősorban a piaci környezetben tevékenykedő, kortárs alkotók lehetőségeire és legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeire koncentrálva mutatja be az elkészült mesterműveket, amelyeknél a tervezés során a puszta funkcionalitáson túl, a művészi igényességű kivitelezés is fontos szerepet kapott.

Grafikus OKJ képzés a Műcsarnokban

A Grafikus OKJ tanfolyam résztvevői számára a kiállítás legfontosabb és legizgalmasabb tételei a nyomtatott termékek voltak. Különös figyelmet fordítottunk a sokszínű plakátművészet kivételes darabjainak, amelyekkel szinte valamennyi kiállítói térben találkozhattunk.

Topschool Grafikus OKj tanfolyam, Nemzeti Szalon

A „Gutenberg után” című teremben kaptak helyet olyan különleges grafikai válogatások, mint például a művészkönyvek vagy a Swarovski-kristályokkal díszített bélyegek.

Nemzeti Szalon 2017 Grafikus OKJ

Műcsarnok Top School Okj tanfolyam

További információk a kiállításról:

További cikkek a Grafikus OKJ képzésről


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez