info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Balatoni alkotótábor – 2019

fotográfus, Balaton, alkotótábor, 2019, okj, tanfolyam, fotózás, képzés, tréning, fotós iskola

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Balatoni alkotótábor – 2019

Ebben az évben is Szántódpuszta adott otthont az OKJ képzés résztvevőinek szervezett három napos balatoni alkotótáborunknak.

Fotográfus és Grafikus OKJ képzésben résztvevőink számára minden nyáron szervezünk egy három napos alkotótábort, amellyel a fő célunk az, hogy megszokottól eltérő környezettel sarkalljuk kreatív munkára a hallgatókat. A programban elsősorban fotózással, szabadkézi rajzolással és festéssel foglalkoztak a tanfolyamok résztvevői. Az 1994-ben Európa Nostra-díjat nyert 18-19. századi páratlan majorsági műemlék együttes és a körülötte élő különféle házi-és igásállatok mind fotográfiai, mind grafikai szempontból nagyon változatos és inspiráló környezetet biztosít ehhez.

Balatoni alkotótábor – 2019 Fotográfus OKJ

Balatoni alkotótábor – 2019 Fotográfus OKJ

Grafikus OKJ tanfolyam résztvevői a tábor ideje alatt olyan tanulmányrajzokat, logóvázlatokat készítettek manuális és számítógépes eszközökkel, amelyeket később a tanyához kapcsolódó arculati elemekhez használtak fel.

Balatoni alkotótábor – 2019 Grafikus OKJ

Balatoni alkotótábor – 2019 Grafikus OKJ

A Fotográfus OKJ képzésben résztvevők az idén az új Művészeti és média fotográfus OKJ képzés követelményei alapján elsősorban riportokat fotóztak két kisebb és egy nagyobb feladat alapján.  Az úgynevezett „kis” riportfotózási feladatok során a helyszín különféle szempontú bemutatása volt a cél. Ezt követően az úgynevezett „nagyriport” feladatot oldották meg a résztvevők, amely az idén a „Balatoni turizmus az aranykor árnyékában” címet viselte, és a Kádár-rendszer időszakára tehető korszak - a szocialista blokkon belül pedig talán az egyik legsikeresebb iparág, az idegenforgalom - vizuális emlékeinek bemutatása volt.
Az esténként az elmúlt két esztendő Magyar Sajtófotó Pályázatának egyik nyertese, Mónus Márton vezetésével tartottunk prezentációkat és képértékeléseket.

Fotográfus OKJ tanfolyam

Fotózás oktatás

fotósuli Mónus Mártonnal

Képértékelés a fotóoktatáson

A harmadik napon, a szállás elhagyását követően Balatonföldvárra mentünk, ahol a grafikus tanfolyam résztvevői kikötői motívumokat gyűjtöttek, logókat terveztek és oldalpárokhoz rajzoltak, míg a fotográfus tanfolyam résztvevői újabb képsorozatot készítettek a kikötői életről.

Balatoni fotóstábor

Balatoni fotóstábor

Balatoni fotóstábor

További érdekességek a Fotográfus OKJ képzésről:

Külső fotózás gyakorlatok a tanfolyamon:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez