info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Grafikus tréning 2020

grafikus, top school, tanfolyam, tréning, 2020, oktatás, iskola

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Grafikus tréning 2020

Az idei rendkívüli helyzet miatt a Grafikus képzés szakmai gyakorlatát kettébontva szerveztük meg: egy hétvégét a TRIP hajón, egyet pedig az iskolában töltöttünk különféle tervezési és kreatív feladatok megoldásával.

Top School Grafikus tanfolyam a Trip hajón

Senkinek nem kell hosszan ecsetelni, hogy a COVID-19 járvány miként forgatta fel szinte az egész világ életét. Ez alól sajnos a Grafikus OKJ tanfolyam sem volt kivétel, hiszen tavasszal a karantén miatt a Top School számítógépei is csak a járvány elleni küzdelemben vettek részt, nem az oktatásban. Elég arra gondolni, hogy az olyan magas szintű inspirációt nyújtó és tudományos szempontból hiteles gyakorlati helyszínek, mint kedvenc múzeumaink zárva tartottak, így a tavaszi félévben nem tudtunk ellátogatni annyi izgalmas kiállításra, mint amennyire általában szoktunk. Mindezek ellenére igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy a grafikus gyakorlat szakmai szintjén ez a lehető legkevésbé se legyen érezhető. Három fődelemre részre oszthatjuk az idei tréninget.

Virágvölgyi István szerzői- és személyiségi jogi tréning

A grafikus tréning első része egy elméleti jellegű foglalkozás volt, ahol Virágvölgyi István, a Metropolitan Egyetem fotószakának oktatója, egyben a Capa Nagydíj főtitkára tartott előadást résztvevőink számára a szerzői jogról, fényképek és egyéb szerzői művek felhasználásról. A folyamatosan változó jogi szabályok és az egyre érzékenyebb társadalmi környezet miatt ez a téma rendkívül fontos a leendő képszerkesztőknek és grafikusoknak, ezért ebben az évben ezt a foglalkozást két naposra szerveztük.

Virágvölgyi István szerzői jogi workshop a Grafikus tanfolyamon

Grafikus OKJ tanfolyam

Rajzolás és motívumgyűjtés a TRIP hajón

Az ország egyik legszebb kilátásával rendelkező TRIP hajón és annak teraszán készítettek a Grafikus hallgatók olyan tanulmányrajzokat, amelyeket később a vizsgaportfólióban különféle arculati elemekhez fognak felhasználni.

Grafikus OKJ tanfolyam a Trip hajón

Grafikuszabadkés OKJ tanfolyam rajz gyakorlat a hajón

Komplex tervezési gyakorlat

Ennek a grafikus tervezési gyakorlatnak az volt a célja, hogy olyan feladatokon dolgozzanak a résztvevők, mint amilyenekkel a grafikus szakma, a gyakorlati munka végzése közben találkoznak majd. Ebben az évben Götz Andrea ékszerkészítővel fogtunk össze, az ő ékszereinek inspirációja révén kellett karakter logót és kisarculat tervet létrehozni a résztvevőknek. Elkészült grafikai terveket a linkre kattintva tekinthetőek meg: Grafikus OKJ tréning 2020.

Sütő Brigitta grafikus munkája
Grafikai terv: Sütő Brigitta

Szulágyi Réka grafikus munkája
Grafikai terv: Szulágyi Réka

Káli Enikő grafikus munkája
Grafikai terv: Káli-Truzt Enikő

 

Korábbi tréningek

További érdekes programok a Grafikus OKJ képzésről


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez