info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Nyomdamúzeumban jártak Grafikus OKJ képzésünk résztvevői

grafikus, okj, tanfolyam, nyomda, letterpress, képzés, iskola, alkotóműhelyt, múzeum

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Nyomdamúzeumban jártak Grafikus OKJ képzésünk résztvevői

Grafikus OKJ tanfolyamunk résztvevőivel meglátogattuk a vecsési Nyomdamúzeum és Alkotóműhelyt, ahol muzeális nyomdaképekkel ismerkedtünk és ki is próbáltuk azokat a gyakorlatban.

A múzeumot azzal a céllal kerestük fel, hogy leendő grafikus szakembereink találkozhassanak személyesen azokkal az eszközökkel is, amelyek kézzel foghatóvá teszik, sokszorosítják az általuk készített munkákat.

Az OKJ tanfolyam résztvevői a látogatás alkalmával betekintést nyerhettek a különböző nyomdászati eljárások menetébe, saját maguk ki is próbálhatták a gépeket, ezáltal nem csak elméleti tudásra, hanem gyakorlati tapasztalatra is szert tehettek, nyomon követhették a művészeti alkotás folyamatát a kialakulástól a mű fejlődésén át egészen a letisztult, nyomdászatilag megvalósított végformáig.

Letterpress tanfolyam

Alkotó nyomdamúzeum

A vecsési Nyomdamúzeum és Alkotóműhelymuzeális gépgyűjteménye egyedülálló az országban és azáltal, hogy a nyomtatási rendszerek összes berendezése működik, nagy részük pedig ki is próbálható, a világban is párját ritkítja.

Betűszedés nyomdai tanfolyam

Erre tudatosan törekedtek is minden egyes gép beszerzésekor, hiszen nem csak egy statikus kiállítást akartak teremteni, hanem egy olyan alkotóműhelyt, ahol valóban minden nyomdászati eljárás és szerkezet működőképes, kipróbálható és a látogatók dolgozni is tudnak a gépeken.

Nyomdai ismeretek a Grafikus tanfolyamon

Magasnyomtatás Grafikus tanfolyam

Grafikus képzés

Grafikus OKJ tanfolyam

Letterpress Workshop - Top School

További érdekességek a tanfolyamról:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez