info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Kortárs nézőpontok Grafikus tanfolyamon

Grafikus, OKJ, tanfolyam, Ludwig, múzeum, szakmai gyakorlat

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Kortárs nézőpontok Grafikus tanfolyamon

Az OKJ képzéseink résztvevői június második vasárnapján a Bauhaus100. című kiállításon jártak a Ludwig Múzeumban.

Bauhaus100. - Kortárs nézőpontok

Száz esztendeje, 1919-ben a weimari Bauhausban Walter Gropius vezetésével olyan különleges oktatás, képzés, képzőművészeti műhely indult, amely Bauhaus néven a mindennapoktól a művészetekig átfogó esztétikai reformmá, mozgalommá, szemléletté vált, a modern művészet történetének legmeghatározóbb forrása, későbbi művészeti irányzatokat inspiráló mérföldköve lett.

A tematikus fókuszcsoportokban (pl. színelmélet, ezotéria, vízió/utópia, tárgyformálás, fényművészet stb.) megvalósult kiállításon járt grafikusaink ma is jelenlévő jellegzetes művészeti pozíciókat is láthattak, amelyekben jól felismerhetőek a Bauhaus tevékenységének, szemléletének hatása. A szakmai nap és a kiállítás anyaga Grafikus OKJ képzésünk részvevői számára remek szakmai alapul szolgált a múzeumi program második részéhez, amikor oldalpárok, szórólapok tervezéséhez hasznosítható motívumok gyűjtésével foglalkoztak a Ludwig Múzeumban.

A kiállítás Művészeti-és médiafotográfus OKJ képzésben résztvevőinek a Bauhaus kivételes művészeti eszméjének elmúlt évszázadára emlékező kiállítás kivételes lehetőség volt kivételes riport készítésére. A múzeumi program második részében a Müpa absztrakt formáinak fotózását kapták feladatul.


Westkunst - Ostkunst, válogatás a gyűjteményből

Az 1989-ben alapított Ludwig Múzeum gyűjteménye két nagy egységre osztható: az alapító Ludwig-házaspár által adományozott amerikai és nyugat-európai alkotásokra (pop art, fotórealizmus és Új Vadak), valamint az 1990-es években elindított gyűjteményezésre, amely a volt szocialista országok művészetére fokuszál. Az új állandó kiállítás arra tesz kísérletet, hogy bemutassa a keleti és nyugati művészet művészeti-kulturális párhuzamait, a jellegzetességeket, azonosságokat, illetve különbözőségeket is vizsgálja.  

Grafikus OKJ

Grafikus és Művészeti- és médiafotográfus OKJ képzéseink résztvevői az állandó gyűjteményes kiállítás terében igazán különleges anyaggal is találkozhattak: itt mutatták be a Leopold Bloom Díj 2019-es döntőseinek - Asztalos Zsolt, Erdei Krisztina, Ember Sári, Kútvölgyi-Szabó Áron, Molnár Zsolt és Tranker Kata - kiállítását is.Az idei Leopold Bloom Díj győztese az 1985-ben Sao Paolóban született Ember Sári lett. A fotográfusként indult művésznő (Campari Art Prize, Torino 2018, Herczeg Klára junior díj 2018) az utóbbi évek egyik legaktívabb képzőművésze.  

Még több kép az eseményről a Facebook oldalunkon!

További érdekességek a Grafikus OKJ képzésről:

Külső helyszínek grafikus a tanfolyamon:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez