info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Párhuzamos foglalkozások a párhuzamos avantgárdon

grafikus, múzeum, Ludwig, fotográfus, okj, tanfolyam, iskola, múzeumandragógia,

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Párhuzamos foglalkozások a párhuzamos avantgárdon

Grafikus és Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőivel egy napra a Duna pesti oldalára, a MÜPA épületébe költöztünk, ahol több érdekes foglakozáson vettünk részt. 

A Ludwig Múzeum állandó helyszíne a Top School művészeti OKJ képzéseinek, de az idén első alkalommal vettünk részt egy olyan programon, amely keveseknek adatik meg.

Grafikus és Fotográfus OKJ tanfolyam
Fotó: Kelemen Petra

A különleges tanítási nap délelőttjén az „El nem kötelezett művészet” és a „Párhuzamos avantgárd” kiállításokat tekintettük meg, a látottak feldolgozását egy rövid tárlatvezetés segítette.

Múzeumpedagógia a szakképzésben
Fotó: Kelemen Petra

Az „El nem kötelezett művészet” című kiállítás válogatást mutat be a volt jugoszláv államok, illetve az egyes környező országok hidegháborús időszakának avantgárd művészeti tevékenységéből.  A „Párhuzamos avantgárd” kiállítás pedig egy eddig kevéssé feldolgozott, a hazai művészeti közeg perifériáján működő neoavantgárd művészcsoport tevékenységével ismertet meg.

A kiállítás tárlatvezetéssel egybekötött megtekintését követően – a kiállítások címéhez igazítva a napi programot – párhuzamosan zajlottak a foglalkozások az épület egyes szintjein.

Múzeumandragógia a szakképzésben
Fotó: Kelemen Petra

A Grafikus OKJ tanfolyam résztvevői rajztáblákat és ceruzákat ragadva a kiállító terekben olyan motívumok gyűjtésébe kezdtek, amelyeket későbbi tervezőgrafikai munkájuk során fel tudnak használni.

Rajz tanfolyam a Grafikus OKJ képzésen

Szabadkézi rajztanfolyam a Grafikus OKJ tanfolyamon

Rajziskola a Grafikus OKJ ranfolyam
Fotó: Kováts Nóra

Rajz oktatás

A Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevői természetesen fotóriport formájában dokumentálták a program fontosabb pillanatait, majd ezt követően kreativitásfejlesztő fényképezési gyakorlatokat oldottak meg.

Fotográfus OKJ képzés

További érdekességek a tanfolyamról:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez