info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Szakképesítés, OKJ tanfolyamok és képzések

okj, szakma, szakmák, tanfolyamok, áll, Grafikus OKJ, Szoftverfejleszto OKJ, Fotográfus OKJ, képzések, szakképesítés

OKJ szakképesítések

Az elmúlt tíz évben az OKJ több változtatáson ment át, a legutolsó, és jelenleg hatályos változat alapján Magyarországon csak engedély birtokában OKJ tanfolyam! Ismerje meg, melyek a legfontosabb információkat az államilag elismert szakképesítésekrol!

Az OKJ rendszer megváltoztatásával a kormányzat célja az volt, hogy a megszerzett szakképesítésekkel több munkakör is betöltheto legyen, ezzel javítva a leendo munkavállaló elhelyezkedési esélyeit. A változtatásokat a korábbi OKJ rendszerrel összehasonlítva azt tapasztaljuk, hogy az új OKJ egyrészt jelentosen egyszerűsödött abból a szempontból, hogy lényegesen könnyebb és egyszerűbb a szakképesítések közötti eligazodás, más szempontból viszont a számos új kötelezo elem megjelenésével jelentosen szigorodott.

Legfontosabb új elemek:

  • Kötelezo óraszám
  • Kevesebb OKJ, azaz államilag elsimert szakma
  • Új komplex OKJ vizsgarendszer
  • Megváltoztak a szakképesítés típusok
  • Akárki már nem szervezhet OKJ tanfolyamot, csak az aki engedélyt kapott rá!

A Top School a következo szakképesítésekre kért és kapott engedélyt:

Top School OKJ szakképesítés

A jogszabály szerint a felnottek államilag elismert szakmát a felsooktatásban vagy az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározott szakmai tanfolyamokon szerezhetnek. Az OKJ vizsga követelményeit az úgynevezett SZVK határozza meg, amely a felelos miniszter által jóváhagyott szakmai vizsga követelményeit tartalmazza.

Az új OKJ rendszerrol az OKJ tájékoztató weboldalunkról tájékozódhatsz vagy olvasd el az ügyfélszolgálatra érkezo kérdések alapján írt "Mire jó az OKJ képzés?" címu cikkünket vagy a "Gyakran ismételt kérdések az OKJ tanfolyammal kapcsolatban" című írásunkat.

Szakmai tréning gyakorlat

Tréning célja, hogy a viszonylag rövid iskolai foglalkozásokkal ellentétben lehetoséget biztosítson, olyan komplex tervezési/fejlesztési feladatok megoldására, amely a választott foglalkozás gyakorlása során is elvárás lesz a munkavállalóktól. További cél, hogy a tréning során elkészített munkák a kötelezo portfólió és szakdolgozat mellett, referencia munkaként is felhasználhatóak legyenek. 

Iskolánkban 2015-ben az ELTE Tudománykommunikáció MSc képzésével és egy civil szervezettel, 2016-ban a Néprajzi Múzeummal, 2017-ben pedig az Átrium Film-SzínhÁzzal összefogva szerveztünk tréninget.

Iskolán kívüli programok

Szoftverfejleszto OKJ tanfolyam

Az új OKJ szerint a Szoftverfejleszto képzés végén a résztvevonek erős programozási és magas szintu rendszergazda ismeretekkel kell rendelkeznie. A Top School Szoftverfejleszto képzése során a hagyományos tantermi órákat egy speciális 3-4 napos tréning egészíti ki, amely a tantermi környezettol távol eso, intenzív gyakorlat.

Szoftverfejleszto képzés nyilvántartási száma: E-000080/2014/A003

Grafikus OKJ tanfolyam

A Grafikus OKJ tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik eros informatikai ismeretek birtokában képesek alkalmazott és kereskedelmi grafika készítésére a témától és a hordozó eszköztol függetlenül. A Grafikus OKJ képzésen végzett résztvevo bármilyen grafikai, marketing anyagot képes elkészíteni, legyen szó hagyományos webes, nyomdai vagy a ma modernnek számító mobil felületekig.

Grafikus képzés nyilvántartási száma: E-000080/2014/A001

Fotográfus OKJ

A képzés célja olyan kreatív gondolkodású fotográfus, designer szakember képzése, aki magas gondolati és esztétikai színvonalon végez kortárs trendeknek és piaci elvárásoknak megfelelő alkalmazott és autonóm fotográfiai, mozgóképi, valamint multimediális munkát.

Művészeti és médiafotográfus - nyilvántartási száma: E-000080/2014/A011