info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Fotós tanfolyam - Fotózási alapismeretek

fotós tanfolyam, fotótanfolyam, fotós képzés, fotós iskola, fotózás, kezdő fotós oktatás, tanfolyam

Fotós tanfolyam - Fényképezési alapismeretek

A fotós tanfolyam elsősorban a fényképezés iránt érdeklődő hobbi fotósoknak szól, olyan amatőröknek, akik szeretnék megtanulni a fényképezőgép használatát és szeretnének „szép” képeket készíteni érdekes helyszíneken és izgalmas programokon.

A fotós képzés célja a résztvevők vizuális látásmódjának és eszközhasználatának fejlesztése, melyek segítségével a leendő fotósok megtanulhatnak hatékonyabban fényképezni. Ez a fotós képzés ugyan nem szakmai képzés, de jó alapot biztosíthat a további fejlődéshez és az államilag elismert fotográfus szakképesítés későbbi megszerzéséhez is!

  • A fotós képzés több modulból áll, így a résztvevőknek lehetőségük van számos műfajban kipróbálni magukat
  • A fotós tanfolyam 80% fotózási gyakorlat
  • Kiscsoportos fotózási gyakorlat  
  • Szükség esetén felszerelést, fényképezőgépet és különféle objektíveket tudunk biztosítani (SD kártyát mindenkinek hoznia kell!)

Fényképezési alapismeretek modul

A képzés ugyan gyakorlati jellegű, de olyan fotózással kapcsolatos azon alapismereteket, amelyek a műszaki jellegű beállítások és a komponálási szabályok megértéshez szükségesek, feltétlenül át kell beszélni a képzésen. Ilyenek például a fényképezőgép típusok, a záridő, a rekesz, az érzékenység, a fókusz, az aranymetszés, stb. – a fotós tanfolyam fényképezési alapismeretek moduljában ezeket vesszük át.

Fényképezőgép kezelési gyakorlat

A fotós tanfolyam ezen moduljának célja az elméletben tanult ismeretek és a fényképezőgép beállításainak begyakorolása. Azért szükséges erre egy külön gyakorlati modul a fotós tanfolyamon, mert ezek rutinszerű alkalmazása változó helyzetekhez és fényviszonyokhoz gyakorlást igényel. Persze, a foglalkozásokon azért készítünk néhány látványos képet is!

Város- és épületfotózás gyakorlat

A közös gyakorlatok során olyan érdekes helyszíneket keresünk fel a városban, amelyek vizuálisan könnyen megragadhatóak. Megismerkedünk a tér bemutatásának szabályaival, a részletek kiemelésének fontosságával, a fény és a színek kompozíciós szerepével.

Természetfotózás gyakorlat

Ezen a gyakorlaton az egyik legkedveltebb témát dolgozzuk fel, az embert körbevevő természeti dolgok megörökítésének alapjait sajátíthatjuk el a modulon. Mivel ez külső gyakorlat, ezért a pontos témáját és helyszínét befolyásolja az adott évszak és időjárási viszony. Ennek megfelelően ezt a modult mindig az aktuális fotós képzés lehetőségeihez igazítva szervezzük meg különféle fotós helyszíneken.

Stúdiófotózás (modell- és portréfotózás)

Ez egy általános és összetett fotózási gyakorlat, amelynek során a fotós képzés résztvevői betekintést kapnak a professzionális fotográfusok világába. Komplex fényképezési gyakorlatok keretében készítünk embert ábrázoló képeket természetes fény, stúdió lámpák és stúdió eszközök segítségével.

Utómunka, Lightroom képszerkesztő modul

A Lightroom a fotózás szerelmeseinek készült hatékony szoftver, amely könnyen kezelhető és egyszerűen tanulható. Szemben a Photoshop képszerkesztővel, néhány alkalom alatt elsajátítható a használata. Számos profi fotográfus is igénybe veszi fényképei feljavítására vagy kisebb korrekciók elvégzésére, a fényképek utómunkája egyszerű és kellemes időtöltés ezzel a szoftverrel.

További információk a képzésről


Az szakmai képzések és a tanfolyamok órái 45 percesek. A csoport igényeitől és a tananyag nehézségétől függően 2x45 perc után 5-10 perc szünetet tarthat az oktató, ami a tanfolyam befejezési időpontját módosíthatja!

Kérjük ide írjon, ha:

Tanfolyam részletei:

Óraszám:
36

Tanfolyam kategória:
Fotós tanfolyam, videós képzés

Szükséges előismeret:
A fotós tanfolyamhoz alapvetően nem szükséges, de a Ligthroom modul számítóghasználatot igényel

Tanfolyam ára:
69 000 Ft

Az ár bruttó fizetendő ár.