info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Hét UX eszköz, amit 2016-ban ki kell próbálni

ux, webdesigner, sketch, photoline, optimizely, usertest, uxpin, xmind

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Hét UX eszköz, amit 2016-ban ki kell próbálni

Bemutatunk hét elképesztő alkalmazást, ami minden tervező 2016-os fegyvertárában szerepelnie kell. Egy mesterember pont annyira jó, mint a szerszámai, legyél asztalos vagy web tervező munkád végeredménye a kiválasztott eszközeiden fog múlni.

Itt van hét hihetetlenül hasznos alkalmazás UX tervezéshez 2015-bő, melyeket a 2016-os munkához is érdemes lesz használni.

Sketch

Képszerkesztő vázlat, digitális tervezőknek

Az alapító Pieter Omvlee, szándékos vázlata azoknak a képszerkesztőknek, akik digitálisan terveznek, azért, hogy pontosan, mit is kell tenniük. Amíg csak Mac áll rendelkezésre, addig a Sketch nagymértékben kedveli a Photoshoppot, de ennél több lehetőséget is ad a digitálisan tervezőknek. A Sketch logikusan integrálja a CSS-t rögtön az elején, ami nagyon hasznos funkció lehet idővel a továbbfejlődéshez. Azt is lehetővé teszi a felhasználónak, hogy különböző formátumokat hozzon létre és egy klikkeléssel exportálja azokat.

Míg webdesign barát, így különböző rétegeket ad hozzá minden új felülethez, amely kreatív kombinációkat és könnyű tájékozódást tesz lehetővé, nem is beszélve a felhasználó nagyobb kényelméről.

Sketch


UserTesting

A UserTesting vizsgálata és tesztelése alapvető az UX tervezési folyamatban, azonban ez nem lesz hatással a határidőkre vagy a költségvetésre. A felhasználó tesztelés egyúttal nagyon kényelmes felhasználó toborzás is, távolról végzi a tesztet és egy órán belül beszámol annak eredményeiről. A teszt során akár rekord felhasználót is elérhetünk, a képernyőn pedig figyelemmel lehet kísérni a reakciókat. A UserTesting működő weboldalakkal és applikációkkal dolgozik, és elfogadhatja a prototípusokat is. Egy másik kiváló aspektusa a UserTestingnek, hogy a szolgáltatás színvonala ellenőrizhető. Kiváló választás házon belüli teszt tervezéshez, vagy projekt vezetőknek, akik felügyelni kívánják a végzett teljesítményt.

User Testing


UXPin

Egy alkalmazás, ami az elejétől a végéig kézben tart bennünket, a lo-fi féle hi-fi prototipusa, egyre népszerűbb választás, főleg azoknak, akik az UX-ra fókuszálnak. Az együttműködésen alapuló tervezési platformokat, minden egyes mozzanatában megmutatja, vagy speciális módon figyeli, az egész folyamatot sokkal kényelmesebbé teszi, mivel a visszajelzéseket egy helyen jeleníti meg. Nem először volt a tervezőeszközök listáján a dobogós helyen.

Folyamatosan hatékony megoldásokat kínál a munkához.

Először is a tervezők importálhatják a Photoshopokat, és a Sketch fájlok prototípusait a rétegek elvesztése nélkül. Sőt az alkalmazás interaktivitást kínál a wireframing folyamat korai tervezéséhez, valamint a nem kódolt animációk prototípusaihoz.

https://www.uxpin.com/

PhotoLine

Az egyik „legjobban őrzött internetes titok”, a PhotoLine ugyanis nem annyira ismert, mint a listánkon szereplő többi alkalmazás. Mindazonáltal dicsérik a hatékonyságát és elismerik az extra funkcióit, melyek a nagyobb appok esetében hiányoznak. Viszonylagos ismeretlenségének van egy nagy előnye, az ára mindössze 59 dollár, így jóval gazdaságosabb megoldás, mint a többi grafikai szoftver.

A PhotoLine német tervezők terméke, a kódolás hatásfoka, pedig olyan, akár egy gól a kapuban. A rétegek roncsolódás mentes tagolását kínálja képszerkesztéshez, vektor szerkesztéshez és kiadványszerkesztéshez, de egy lépéssel tovább is megy: többrétegű EXR importáló és exportáló.

PhotoLine


XMind

A szabadon használható, nyílt forráskódú program (fizetett támogatói tervvel), a brainstorming része és feladat menedzser. Ez a szoftver az „ész térképe”, egy pillanat alatt láthatóvá teszi egy pillanatra a felhasználók listáját, megmutatja a projekt célját, a határidőket, a problémákat, az ütemezést a követelményeket és hogy hogyan haladunk.

Az XMind nagyon könnyen használható, segít megszervezni a projekteket vagy akár csak összegezni a gondolatainkat. Automatikusan a „felhőben” tárolja az adatokat, így azok bármikor megoszthatók a csapat többi tagjával.

XMind


Optimizely

Jobban kedvelt teszt szolgáltatás a tervezőknek, mint az UserTesting. Mindazonáltal Optimizely egy speciális tesztre koncentrál, egy sajátos A/B teszt, hogy a tervezők lássák hogy az interfészen hogyan történik az átalakulás.

Az A/B teszt ténylegesen meghatározza a felhasználói előnyöket a statisztikák közül, bármilyen két tesztlehetőség vagy felhasználó közül a jobbikat részesíti előnyben. A tervezők tesztelhetnek bármit, akár egy gomb színét is, az éles helyzet előtt. Azonban sok apró tényező elonthatja az adatokat, mint a felhasználó rendszere, a napszak vagy egy nagyobb név.

Mivel minden finom részletet kezel, így csak az eredményekre kell figyelni. Ez a felület rendkívül könnyen használható, így nem kell hozzá semmilyen műszaki érzék, hogy megértsük a működését. Nagyobb szabadságot ad az UX tervezőknek a kísérletezésre, valamint kézzelfogható eredményeket kínál.

Optimizely


Slack

Laza jelszóval hirdette magát, mint a „21.század csapatkommunikációja”és ami támogatja minden igényünket. Magába foglalja a legtöbb külső eszközt – Google Drive, Twitter, Dropbox, etc. – és úgy működik mint egy médium, az egészet kézben tarja. A legjobb tulajdonsága az a képessége, hogy csapatbeszélgetéseket szervez speciális csatornákon, beleértve a magánbeszélgetéseket is. A felhasználók közvetlenül tölthetik fel a fájlokat a sitera.

Mivel az UX egy együttműködési gyakorlat, így a Slack mindenkit arra ösztönöz, hogy megosszák egymással az ötleteket és a forrásokat. Ezen a csatornán te is ügyessé válhatsz. Például beállíthatsz egy csatornát az úgynevezett béta tesztelésre, ahol összegyűjtheted a többi teszter közvetlen visszajelzéseit. (inkább e-mailben kérdezd őket)

Slack

UX tanfolyam

UX cikkek


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez