info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Top School angol nyelvtanfolyam

nyelvoktatás, nyelvtanfolyam, angol, nyelvképzés, képzés, tanfolyam, angol tanfolyam, angol nyelvtanfolyam

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Top School angol nyelvtanfolyam

Nyelviskolánk oktatási módszere négy képzési forma előnyeit egyesíti magában. Ezek a következők: magántanár, csoportos képzés, e-learning és anyanyelvi környezetben történő képzés.

Nálunk minden tanuló maga alakíthatja a ki képzési beosztását, a tanfolyami órarendjét, így senki nincs kötve más tanulók időbeosztásához, haladási üteméhez. Nyelvtanfolyam során a középpontban az egyén áll, az egyéni célokat és az egyéni haladási ütemet vesszük figyelembe.

Azt javasoljuk, hogy győződj meg személyesen a rendszer működéséről, mert azt a helyszínen tudjuk a legjobban bemutatni. A tapasztalat szerint azoknak is hamar megtetszik a rendszer és gyorsan megkedvelik az új nyelvoktatási módszert, akik elsőre idegenkednek ettől a tanulási formától.

Nyelviskola nyelvoktatási módszere

Az alábbiakban pontokba szedtük, hogy miben egyedi az általunk kínált nyelvoktatási módszer és mennyiben különbözünk egy hagyományos nyelviskolától, ahol sajnos azért, hogy meglegyen a létszám gyakran különböző nyelvi szintű tanulókat tesznek egy csoportba.

A mi nyelviskolánkban nem kell a csoport indulására várnod, bármikor elkezdheted a tanfolyamot! Nincs olyan, hogy egy adott nyelvi szinten nem indul be egy csoport, ezért Te nem tudod megkezdeni a nyelvtanulást!

Tanórák más nyelviskolákban

A legtöbb nyelviskolában azt a módszert alkalmazzák, hogy a tanár megmondja, mennyi időd van megoldani egy feladatot, s ha az letelt vagy a többség elkészült a feladattal, akkor közösen ellenőrzitek a megoldások helyességét. Mégpedig azzal a módszerrel, hogy a 10-15 fős csoportban sorra haladva minden tanuló felolvas néhány választ... A beszédkészség fejlesztése pedig úgy néz ki máshol, hogy a tanár az egymás mellett ülő tanulókból párokat képez, és Neked a kiadott feladatokat a pároddal közösen kell megbeszélned.

Mi a gond a hagyományos nyelvképzéssel?

Három szóban összefoglalva: nem hallod, nem érted és nem tudod, miért éppen az volt a jó válasz!

Amikor a nyelvtanár a rossz kiejtésű nyelvtanulóval olvastatja fel a választ, akkor hiába mondja a jó megoldást, nem érted! Emiatt egy idő múlva annyira unalmas lesz a nyelvórád, hogy éppen csak arra figyelsz, amit Neked kell mondani.

Hogy miért így csinálják ezt? Nem tudni. Ahogyan azt sem, miért jók azok az órák, ahol 10-15 tanulót osztanak csoportokba, akik páronként és egyszerre beszélik meg a „speaking” feladatokat. Nincs az a tanár, aki egy ilyen környezetben képes lenne odafigyelni – Rád is!

Ez a módszer valamennyire biztosan működik gyerekek oktatásánál, amikor 8+4 év alatt kell őket eljutatni az alapfokú szintre. (Megjegyezzük: éppen ezért küldi minden szülő a gyerekét magántanárhoz, mert nem hisz ebben az oktatási módszerben!) Ha az egyébként gondtalan, csak a tanulással elfoglalt, friss agyú gyerekek ezzel a nyelvoktatási módszerrel 12 év alatt tudnak (valamennyire) megtanulni angolul, akkor mit gondolsz, Neked munka, egyetem, család mellett mennyi időre lesz szükséged?

Csoportos nyelvtanulás vs. magántanár

Szigorúan szakmai alapon nem lehet eldönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb módszer, ugyanis mindkettőnek egyaránt vannak előnyei és hátrányai. Magántanár választása esetén egyértelmű előny, hogy a tanár csak egy tanulóval foglalkozik és nincsenek felesleges „holtidők” a képzés során, vagyis amikor másoknak magyaráznak el egy olyan dolgot, amit Te már régen megértettél. A kommunikációs kompetenciák fejlesztésére sokkal szerencsésebb választás a csoportos képzés, főleg akkor, ha a csoporttársak egy része egyáltalán nem beszél magyarul (képzés anyanyelvi közegben más nemzetiségű résztvevőkkel egy csoportban)!

Nyelvtanulás anyanyelvi környezetben

Kérdezd meg bármelyik, biztosan megerősít bennünket abban, hogy a nyelvtanulás leggyorsabb módja az, ha anyanyelvi környezetben tanul az ember. Ezért a mi nyelviskolánkban választhatod azt is, hogy képzés végén az utolsó 20 órát MÁLTÁN anyanyelvi környezetben tanuld-e vagy sem. Máltán ugyanis hivatalos nyelv az angol, évente több ezer spanyol, olasz és német állampolgár utazik a máltai szigetekre nyelvet tanulni. Sajnos velük ellentétben nálunk nem lehet az adóból visszaigényelni a tanfolyami díjat…(Természetesen ezért semmilyen plusz költséget nem kell fizetned, sőt a szállásod és az ellátásod díját is tartalmazza a részvételi díj, csupán a Máltára szóló oda-vissza repülő- vagy vonatjegyedet kell megvenned!)

Mi angol nyelvtanfolyamaink előnyei:

  • Ebben a nyelviskolában nincs kötött időbeosztás, akár hetente változtathatod az órarended!
  • Nincs olyan, hogy egy csoport nem indul be, akkor kezdesz, amikor akarsz!
  • Nincsenek különböző nyelvi szinten a csoporttársaid!
  • Nem kell a csoporttársak haladási üteméhez igazodnod!

A képzés végén anyanyelvi környezetben kipróbálhatod és fejlesztheted magad minimum 20 órás angol nyelviskolai képzésben Máltán!

Angol nyelvtanfolyamainkat főleg azoknak ajánljuk, akik nem tudnak egyszerre több hetes szabadságot kivenni, viszont szeretnék az angol nyelvtudásukat a lehető leggyorsabban fejleszteni, azaz szeretnének részt venni külföldi nyelvtanfolyamon is. (Persze ha el tudsz menni 2 hónap szabadságra ami alatt nyelvet tanulnál, akkor annak a megszervezésében is segítünk!)

A Top School nyelvi órák egy része budapesti nyelviskolánkban van, az utolsó egy harmada pedig a Máltai nyelviskolában anyanyelvi tanárokkal és külföldi diákokkal! Az oldalunkon meghirdetett nyelvtanfolyam árak tartalmazzák: a 20 órás máltai képzés, a szállás és az ellátás díját is!

Angol nyelvtanfolyamok


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez