Tóth Miklós Tamás - BUDGET MANAGER

Már egész fiatal korom óta érdekel, hogy egy termék pontosan milyen alkotóelemekből áll, legyen az élelmiszer, ruha vagy elektronikai cikk. Ez a dolog az évek folyamán a hobbimmá vált és nemegyszer vettem észre magamon evés közben, hogy olvasom a doboz/zacskó címkéjén az összetevők listáját. De azt is megfigyeltem, hogy mikor ruhákat vásárolok, akkor nekem fontos a ruha összetétele. Különösen nem zavar, ha az egyik 100% pamut-e vagy nem, hanem a kíváncsiság hajtott előre, meg persze az is, hogy tudjam, amit vásárolok az eredeti-e vagy nem. Vásároltam már hamisított árukat úgy, mint mindenki más, sajnos ezt a mai világban nem tudjuk elkerülni, de jó ha könnyen meg tudunk győződni egy termék eredetiségéről.

A másik dolog, amit megfigyeltem magamon, hogy nem vagyok az a tipikus nagy spóroló személyiség. Sosem vertem el egyből a pénzt, amit megkaptam, de azt se mondanám, hogy nem tudtam volna jobban vigyázni rá és egyre jobban furdalt a kíváncsiság mégis mire megy el a pénzem pontosan. Ezért nem is olyan régen elkezdtem a költéseimet egy Excel táblázatba összeírni. Eleinte csak azt az összeget írtam, ami a tényleges kiadásom volt. Ez a taktika megmutatta mennyit költök, de a nap végére nem emlékeztem mire mennyi ment el. Így tehát kategóriákba szedtem mégis mire szoktam költeni és így vezettem a költségvetésemet. Teltek a hónapok és azt vettem észre, hogy jobban odafigyelek minden vásárláskor és a kiadásaim hónapról hónapra egyre kevesebb lett és ezt nagyon hasznos dolognak gondolom.

Teltek a hónapok a költségvetés táblázatom írásával és egyszer arra gondoltam, hogy az állandó összetétel olvasásomat és a pénzügyi nyilvántartásomat össze is lehetne kapcsolni egy alkalmazás fejlesztésével. Így tehát a következőkben bemutatott alkalmazás a fenti problémákra nyújt egy alternatív lehetőséget.