Szalai László - GPS KOORDINÁTA ALAPÚ ÚTNYILVÁNTARTÁS

A mai piacon sok útnyilvántartó programmal, alkalmazással találkozhatunk mind az ingyenes (free), mind a fizetős alkalmazások területén. Azonban szinte mindegyiknél útközben is regisztrálni kell sok adatot, vagy azt a nap, hét legrosszabb esetben a hó végén kell rögzíteni a felületen, hogy aztán a megfelelő riport elkészüljön a cég bérszámfejtése és/vagy a hatóság felé történő elszámolás felé.

A forgalomban lévő útnyilvántartóktól eltérően a minimális út közbeni adminisztrációra törekedtem a programom tervezésekor. Elsősorban hordozható eszközökre optimalizáltam a mindennapos használathoz. A végleges adminisztrációhoz illetve az elmaradt utak rögzítéséhez pedig az asztali számítógéphez optimalizáltam a felhasználói felületet.

Sok alkalmazást volt alkalmam kipróbálni az elmúlt években, illetve olyan pozíciót töltöttem be ahol a cég által üzemeltetett autók nyilvántartását ugyanúgy felügyelnem kellett, ahogy a kollégák, beosztottak által leadott saját gépjárművel történt elszámolások helyességét. Egyúttal a saját elszámolásomat is el kellett végeznem, egy olyan környezetben, ahol két céges autóval és a saját autóval is teljesítettem céges utakat.

Regisztrációs képernyő

Bejelentkezési képernyő

Gépjármű regisztrációs képernyő (részlet)

Regisztrációs képernyő az üzemanyag hatósági elszámoló árához

Kiindulási pont koordinátáinak rögzítése

Érkezési pont koordinátáinak rögzítése

Elszámoló lekérdezés képernyő