Kohán Beáta - DIGITTÁR

A tudományos jellegű publikációk elengedhetetlen részei a szakmai közösségek hangadásának. Ezen megosztások nem csak egyéni tudásból születhetnek, hanem egy közösség együttes munkájából is. A csoportos kutatómunka magas fokú szervezettséget igényel bármely szakmai közösségben. A sikeres együttműködés a kulcsa az összeszedett, teljes értékű kiadványok megalkotásának. Ezek megosztása az érdeklődőkkel egy arra specializált platformon pedig kétség kívül növelheti a tagok elismerését, legyen szó akár laikusoknak szánt összefoglalókról.

Mindennek a megvalósítására pedig szükség van a csoport kommunikációjának összehangolására és egy könnyen kezelhető platformra. A közösségi média igaz, hogy a terjesztésben fontos szerepet játszhat. Azonban személyes jellege miatt a tagok közötti szerveződést érdemes áthelyezni egy olyan környezetbe, amelytől elkülönítetők az egyének közösségi profiljai.

Több olyan oldalt találhatunk, amelyek cikkek megosztására biztosítanak lehetőséget, ezek úgynevezett blogszolgáltatók. Az egyéni publikálás támogatására hivatottak, az együttes munka megszervezéséhez nem nyújtanak segítséget. Amikor egy olyan, az előbbiekben említett szakmai közösség, amelynek tagjai földrajzilag távol vannak egymástól, vagy időbeosztásuk nem teszi lehetővé a személyes kapcsolattartást, feltétlenül szükségessé válik az egyeztetésekhez egy átlátható, könnyen kezelhető megoldás az információk egymás közötti megosztására.

Cikkek megjelenítése témakörök szerint

E-mailküldés űrlapja

Az adatbázis szerkezeti felépítése

Cikkek listája mobilon

Use Case diagram

Állapot diagram az írói funkciók használatáról

Állapot diagram a szerkesztői funkciók használatáról

Szekvencia diagram a cikkfeltöltésről

Kontroller osztályok

Modell osztályok