info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

OKJ tanfolyam, OKJ Grafikus, OKJ Szoftverfejlesztő, OKJ Kiadványszerkesztő, OKJ Idegenvezető, okj tanfolyamok, képzések, okj képzés, szakképesítés

okj, szakma, szakmák, tanfolyamok, államilag elismert képzés, vizsga, internetes alkalmazásfejlesztő, Multimédiafejlesztő, Webmester, kiadványszerkesztő

Új OKJ szakképesítések

Az elmúlt tíz évben az OKJ több változtatáson ment át, a legutolsó, és jelenleg hatályos változatát az 2012-ben hirdette ki Magyarország Kormánya. 2014 őszétől már csak az új rendelet alapján szervezhető OKJ tanfolyam! Ismerje meg, melyek a legfontosabb változások!

Az OKJ rendszer megváltoztatásával a kormányzat célja az volt, hogy a megszerzett szakképesítésekkel több munkakör is betölthető legyen, ezzel javítva a leendő munkavállaló elhelyezkedési esélyeit.

A változtatásokat a korábbi OKJ rendszerrel összehasonlítva azt tapasztaljuk, hogy az új OKJ egyrészt jelentősen egyszerűsödött abból a szempontból, hogy lényegesen könnyebb és egyszerűbb a szakképesítések közötti eligazodás, más szempontból viszont a számos új kötelező elem megjelenésével jelentősen szigorodott.

Legfontosabb új elemek:

  • Kötelező óraszám
  • Kevesebb szakma
  • Új komplex vizsgarendszer
  • Megváltoztak a szakképesítés típusok
  • Akárki már nem szervezhet OKJ tanfolyamot, csak az aki engedélyt kapott rá!

A Top School a következő szakképesítésekre kért és kapott engedélyt:

Tudjon meg többet az új OKJ rendszerről az OKJ tájékoztató weboldalunkról! Az OKJ weboldal eléréséhez kattintson a képre vagy a szöveges linkre!

Szoftverfejlesztő OKJ tanfolyam

Az új OKJ szerint a Szoftverfejlesztő képzés végén a résztvevőnek erős programozási és magas szintű rendszergazda ismeretekkel kell rendelkeznie. A Top School Szoftverfejlesztő képzése során a hagyományos tantermi órákat egy speciális 3-4 napos tréning egészíti ki, amely a tantermi környezettől távol eső, intenzív gyakorlat.

Grafikus OKJ tanfolyam

A Grafikus OKJ tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik erős informatikai ismeretek birtokában képesek alkalmazott és kereskedelmi grafika készítésére a témától és a hordozó eszköztől függetlenül. A Grafikus OKJ képzésen végzett résztvevő bármilyen grafikai, marketing anyagot képes elkészíteni, legyen szó hagyományos webes, nyomdai vagy a ma modernnek számító mobil (Responsive) felületekig.

Kiadványszerkesztő OKJ tanfolyam

A Kiadványszerkesztő tanfolyam alapvetően nyomdai jellegű tanfolyam, de az úgynevezett média-konvergencia jelenség miatt az informatikai eszközök folyamatosan átvették a különböző munkaeszközök szerepét és így gyakorlatilag bármely olyan grafikai munkát el lehet majd végezni, amit számítógéppel kell csinálni (ma az összes ilyen).

Idegenvezető OKJ tanfolyam

Idegenvezető OKJ tanfolyam célja olyan felkészült szakemberek képzése, akik magas színvonalon képesek turistacsoportok kísérése, városlátogatások és egyéb turisztikai szolgáltatásokon történő közreműködésre.
A Top School Idegenvezető OKJ képzésén az egy- illetve több napos gyakorlatok során a résztvevők nem csupán papírból/papíron tanulhatják meg a szakmát. Részletes információk az idegenvezető OKJ szakképzésről a linkre kattintva érhetők el.