info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Szakképesítés, OKJ tanfolyamok és képzések

okj, szakma, szakmák, tanfolyamok, áll, Grafikus OKJ, Szoftverfejlesztő OKJ, Fotográfus OKJ, képzések, szakképesítés

OKJ szakképesítések

Az elmúlt tíz évben az OKJ több változtatáson ment át, a legutolsó, és jelenleg hatályos változat alapján Magyarországon csak engedély birtokában OKJ tanfolyam! Ismerje meg, melyek a legfontosabb információkat az államilag elismert szakképesítésekről!

Az OKJ rendszer megváltoztatásával a kormányzat célja az volt, hogy a megszerzett szakképesítésekkel több munkakör is betölthető legyen, ezzel javítva a leendő munkavállaló elhelyezkedési esélyeit. A változtatásokat a korábbi OKJ rendszerrel összehasonlítva azt tapasztaljuk, hogy az új OKJ egyrészt jelentősen egyszerűsödött abból a szempontból, hogy lényegesen könnyebb és egyszerűbb a szakképesítések közötti eligazodás, más szempontból viszont a számos új kötelező elem megjelenésével jelentősen szigorodott.

Legfontosabb új elemek:

  • Kötelező óraszám
  • Kevesebb OKJ, azaz államilag elsimert szakma
  • Új komplex OKJ vizsgarendszer
  • Megváltoztak a szakképesítés típusok
  • Akárki már nem szervezhet OKJ tanfolyamot, csak az aki engedélyt kapott rá!

A Top School a következő szakképesítésekre kért és kapott engedélyt:

Top School OKJ szakképesítés

A jogszabály szerint a felnőttek államilag elismert szakmát a felsőoktatásban vagy az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározott szakmai tanfolyamokon szerezhetnek. Az OKJ vizsga követelményeit az úgynevezett SZVK határozza meg, amely a felelős miniszter által jóváhagyott szakmai vizsga követelményeit tartalmazza.

Az új OKJ rendszerről az OKJ tájékoztató weboldalunkról tájékozódhatsz vagy olvasd el az ügyfélszolgálatra érkező kérdések alapján írt "Mire jó az OKJ képzés?" címu cikkünket vagy a "Gyakran ismételt kérdések az OKJ tanfolyammal kapcsolatban" című írásunkat.

Szakmai tréning gyakorlat

Tréning célja, hogy a viszonylag rövid iskolai foglalkozásokkal ellentétben lehetőséget biztosítson, olyan komplex tervezési/fejlesztési feladatok megoldására, amely a választott foglalkozás gyakorlása során is elvárás lesz a munkavállalóktól. További cél, hogy a tréning során elkészített munkák a kötelező portfólió és szakdolgozat mellett, referencia munkaként is felhasználhatóak legyenek. 

Iskolánkban 2015-ben az ELTE Tudománykommunikáció MSc képzésével és egy civil szervezettel, 2016-ban a Néprajzi Múzeummal, 2017-ben pedig az Átrium Film-Színházzal összefogva szerveztünk tréninget.

Iskolán kívüli programok

Szoftverfejlesztő OKJ tanfolyam

Az új OKJ szerint a Szoftverfejlesztő képzés végén a résztvevőnek erős programozási és magas szintu rendszergazda ismeretekkel kell rendelkeznie. A Top School Szoftverfejlesztő képzése során a hagyományos tantermi órákat egy speciális 3-4 napos tréning egészíti ki, amely a tantermi környezettől távol eső, intenzív gyakorlat.

Szoftverfejlesztő képzés nyilvántartási száma: E-000080/2014/A003

Grafikus OKJ tanfolyam

A Grafikus OKJ tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik erős informatikai ismeretek birtokában képesek alkalmazott és kereskedelmi grafika készítésére a témától és a hordozó eszköztől függetlenül. A Grafikus OKJ képzésen végzett résztvevő bármilyen grafikai, marketing anyagot képes elkészíteni, legyen szó hagyományos webes, nyomdai vagy a ma modernnek számító mobil felületekig.

Grafikus képzés nyilvántartási száma: E-000080/2014/A001

Idegenvezető OKJ tanfolyam

Idegenvezető OKJ tanfolyam célja olyan felkészült szakemberek képzése, akik magas színvonalon képesek turistacsoportok kísérése, városlátogatások és egyéb turisztikai szolgáltatásokon történő közremuködésre.

A Top School Idegenvezető OKJ képzésén az egy- illetve több napos gyakorlatok során a résztvevők nem csupán papírból/papíron tanulhatják meg a szakmát. Részletes információk az idegenvezető OKJ szakképzésről a linkre kattintva érhetők el.

Idegenvezető képzés nyilvántartási száma: E-000080/2014/A004

Számítógép-szerelő, karbantartó OKJ

A számítógép-szerelő, karbantartó OKJ , tanfolyam kisvállalati rendszergazda képzés, amely célja, hogy résztvevők olyan ismeretek szerezzenek, amelyek segítségével képesek lesznek egy kis- és mikro-vállalkozásban előforduló számítógépek szerelésére, hardveres és szoftveres hibák elhárítására, valamint kisirodai és otthoni hálózatok létrehozására, karbantartására. 

Számítógép-szerelő, karbantartó OKJ nyilvántartási száma: E-000080/2014/A007

Fotográfus OKJ

Fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ a fotózási ismereteken túl a résztvevők olyan grafikai és e-marketing ismereteket is szereznek, amelyek alkalmassá teszik őket önálló vállalkozás üzemeltetésére, a legkülönfélébb kreatív állások betöltésére is.

Fotográfus és fotótermék-kereskedő nyilvántartási száma: E-000080/2014/A010