info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Kreatív design a természetvédelemben

biodiverzitás, wwf, design, reklám, környeztevédelem, tanfolyam, képzés

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Kreatív design a természetvédelemben

Klímaváltozás, fajok kihalása, globális felmelegedés. Számtalanszor hallott, már-már lerágott csontnak számító témák. Nem könnyű az emberek figyelmét felhívni ezekre a máig megoldatlan kérdésekre, a WWF-nek azonban sikerült.

A környezeti problémák megoldásával kapcsolatban az a legfőbb gond, hogy még nem született olyan igazi technológiai áttörés, amely lehetővé tenné az emberiség növekvő energiaigényének kiszolgálását. Jelenleg a technika nem képes olyan újítást találni, amellyel a fejlődés fenntartható lenne anélkül, hogy az előbb-utóbb ne okozná az ökoszisztéma teljes összeomlását.

Az egyetlen járható út ma a fogyasztói társadalom pazarló magatartásának és a környezethez való hozzáállásának megváltoztatása lehet. Azonban az emberek továbbra is úgy élik hétköznapjaikat, hogy nem foglalkoznak a kérdéskörrel és nem vesznek tudomást a problémákról.

A WWF úgy gondolta, könnyebb az emberek figyelmét  úgy felhívni, ha nem a szokásos módon közelítik meg a kérdést, hanem valami szokatlan, új dologgal állnak elő.

A WWF-ről

WWF (World Wide Fund for Nature, magyarul: Természetvédelmi Világalap) a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely 96 országban tevékenykedik és tagsága meghaladja a 4,7 millió főt. Céljuk a biológiai sokféleség (biodiverzitás) megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése és a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatának elősegítése. További információk: http://wwf.hu


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez