OKJ vizsga nyitólap

Varannai-Horváth Tímea - KONNEKTÍV FELNŐTTKÉPZŐ KFT.

A „Konnektív Felnőttképző Kft.” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Dolgozatomban a Konnektív Felnőttképző Kft. arculattervezésének projektelemzését és az arculati elemek elkészítésének menetét ismertettem. Ahhoz, hogy megfelelő arculatot tudjak lértehozni, fontosnak tartottam áttekinteni a cég körülményeit, hogy tudatosan lehessen elkészíteni a projektet. A sikeres arculat létrehozásához fontos a megfelelő felkészülés, valamint az igényeink és a korlátaink feltérképezése. Meg kell határoznunk a vállalkozás célját, valamint az alapvető grafikai elemeket és az egyes komponensek funkcióit.

A Konnektív Felnőttképző Kft. online természetgyógyász képzések oktatásával foglalkozik, korszerű blended learning és távoktatásos képzési formákat alkazva. A cég nagyon sikeres a szakmában, nagyon sok tanuló választja őket, és egyre többen ismerik meg a nevüket. A vállalkozás azonban nem rendelkezik egységes arculattal, az egyes dizájn elemek egymástól függetlenek, ezért ennek újratervezésére volt szükség.