OKJ vizsga nyitólap

Sipőcz Eszter - GORGYÁN ZSUZSANNA BEAUTY & MAKE UP

A „Gorgyán Zsuzsanna Beauty & Make Up” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Sok minden változik, de az egyetlen dolog, talán ami végigkísérte eddigi életem, és amire még emlékszem is, az a rajz. Bár soha nem tanultam, de mindig nagyon szerettem és vonzott, főleg a grafika. Érdekel mindenféle vizualitással kapcsolatos téma az, hogy mi befolyásolja az embereket, hogy mi alapján döntenek, hogy mik azok az elemek, színek, elrendezés, tehát bármi, ami a látványhoz hozzájárul, ami elviszi őket valamilyen irányba. Ezek hogyan alkalmazhatók és hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni egy-egy területen. Szeretném megfejteni, vagy csak egy kicsit jobban rálátni, hogy mi is ragad magával, vagy épp taszít el tömegeket.

Gorgyán Zsuzsanna egy régi ismerősöm, aki sminkesként és kozmetikusként dolgozik. Nemrég felkért, hogy készítsek neki honlapot, majd egy komplett arculatot. Zsuzsi nem rég végzett kozmetikusként, így nyitotta meg szalonját, melynek bár nem tulajdonosa, csak bérli, mégis el tudta kezdeni a munkát. Szeretném az ő tevékenységéhez és személyiségéhez legjobban illő arculatot elkészíteni, ami kellően gazdag látványt nyújt, színes, lendületes és harmonikus.