OKJ vizsga nyitólap

Kulifai Ágnes - UNION FALLABDA ÉS FITNESS KLUB

Az „Union Fallabda és Fitness Klub” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Az UNION Fallabda és Fitness Klub új arculati tervének elkészítéséhez egy előzetes elemző és kutató munkára volt szükség. Első lépésben megtekintettem a cég aktuális arculatát; összegyűjtöttem, hogy milyen termékei, szolgáltatásai és jellemzői vannak a vállalkozásnak.

A sportcentrum már több éve működik és folyamatosan gyarapodik, de a szolgáltatásainak bővülésével a kliensek száma nem tudott azonos mértékben növekedni. A probléma felvetés során ennek egyik okát a hiányos kommunikációban (a cég és a célpiac között), illetve a helytelenül megválasztott kommunikációs eszközökben véltem felfedezni. Ennek eredményeként a látogatók nem tudják, hogy milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe, és nem értesülnek a különféle akciókról sem. A cég nem különbözik a versenytársakétól, mert nem elég egyedi a megjelenésük. A jelenlegi arculattal és stratégiával nem célozzák meg a megfelelő célcsoportot. A probléma második forrása az épület elhelyezésével van összefüggésben, mert a város kevésbé frekventált helyén található, így csak a környéken lakók tudnak a vállalkozás létezéséről. A későbbi célkitűzések ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére irányultak a látogatók számának növelése tükrében.