OKJ vizsga nyitólap

Kebuszek Kristóf - KEBUSZEK PHOTO AND DESIGN

A „Kebuszek Photo and Design” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Szakdolgozatomban egy fiktív cég arculati elemeit terveztem meg. A Kebuszek Photo and Design – saját kitalált cég -, ahogy a nevéből is látszik grafikával és fotózással foglalkozik. Grafikán belül nyomdai- és reklámgrafikával, kiadványszerkesztéssel, arculattervezéssel és webdesignnal, míg fotozáson belül rendezvény- és termékfotózással valamint portfoliók készítésével.

A cég bemutatatása után a dolgozatomban kitértem a problémákra, nehézségekre, melyek akadályozzák a céget céljai elérésében. Majd meghatároztam a célközönséget és SWOT elemzést is végeztem. Ezután az arculati elemekkel foglalkoztam. Először a színeket és a formákat határoztam meg, utána pedig papíron kezdtem meg a logó megtervezést. Elkészítettem néhány logóváltozatot, melyekből később megszületett a végleges. Majd a névjegykártyákkal, levélpapírral és többféle méretben elkészülő borítékokkal folytattam a tervezési munkát. Továbbá készítetettem egy brossúrát, ami a cég eddigi munkáit mutatja be, lefedve minden területet ami a tevékenységi körbe tartozik. Valamint az online megjelenéshez szükséges honlapot, Facebook oldalt és hírdetéseket. Ezen arculati elemek elkészítése után még maradt ötletem és csináltam pár kiegészítő tárgyat, egyedi DVD-t, pendrieve-ot, füzetet, mappát és bögréket.