OKJ vizsga nyitólap

Juhász András Zsolt - EVOLVE STUDIOS

A „Evolve Studios” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Az Evolve Studios egy mobil- és tablet alkalmazásokat tervező cég. Célja a letisztultság és a minimalizmus képviselése a mobil applikációk világában. Mivel ezt a letisztult megjelenést az Apple termékek inspirálták, ezért kezdetben ezekre fog fejleszteni a cég, köztük is azon iPhone, iPad és iPod készülékekre, melyek képesek minimum az iOS 7-es verziójának futtatására. Ennek technikai okai vannak, ezek részletezésre kerülnek a szakdolgozatban.

Mint frissen induló vállalkozás, az ismeretlenség, tőkehiány valamint a konkurencia problémáival kell szembenéznie a cégnek. Célközönsége a 20 és 50 év közötti, egyediséget és esztétikát kedvelő felhasználók köre, akik figyelmét internetes hirdetések és promóciók keretein belül kelti fel. A cég arculata az egyszerűségre és eleganciára épült. Fő színei a sötét szürke és az arany, amely az arculat szinte minden elemében megtalálható – logó, levélpapír, boríték, névjegykártya, brosúra. Hivatalos közlési formákra elkészült a megszokott fehér alapon fekete betűkkel ellátott levélpapír és boríték is. Az arculat elemét képezi még a honlap is, amely Bootstrap alapú és reszponzív. Ez biztosítja a különböző készülékek kijelzőjén történő megfelelő megjelenést.