OKJ vizsga nyitólap

Hullár József - MONOCHROME STUDIO HUNGARY

A „Monochrome Studio Hungary” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

A képzésből adódóan, a szakdolgozatom témaköre, a saját vállalkozásom arculatának és egyéb szükséges grafikai elemeinek elkészítése és bemutatása.

Azért választottam a saját cég arculatának elkészítését, mert a későbbiekben szeretném létrehozni a Monochrome Studio Hungary-t és az itt elkészített logó, céges arculati elemek, reklámtervek jelentősen felgyorsítják a cég megjelenését a piacon, ugyan is ezeken már nem kell majd gondolkodnom, egyenesen mehetnek a nyomdába. Azért szeretnék a szakdolgozatomban leírt szolgáltatásokkal, és tevékenységi körökkel foglalkozni, mert már jó ideje, mint gyakornok, vagy mint beugrós munkatárs, közreműködök reklámfilmek, reklámkampányok készítésében, divatfotózásokon, televíziós műsorok elkészítésében és sok más vizuálisan megjelenő munkában, és szeretnék ebből a gyakornoki státuszból kitörni, amelyre csak a saját cég megalakításával látok lehetőséget. Számomra a cég arculat elemeinek elkészítése nagyon izgalmas volt. Olyan oldalamat ismertem meg állta, amiről azt sem tudtam, hogy van. Nagyon jó és izgalmas érzés volt, amikor az egyes arculati elemeknél a megszállt az ihlet és a semmiből, a tanultak először ötletként, később pedíg elkészült grafikai elemekként elkészültek.