OKJ vizsga nyitólap

Harrison Mariann - HILLMAN HARRISON

A „Hillman Harrison” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Szakdolgozatom témájaként Hillman Harrison jamaikai fafaragó művész arculatának tervezését választottam. Mivel Hillman Harrison a férjem, ezért saját érdekeltségem fűz ahhoz, hogy a vállalkozása sikeres legyen. Segítséget szeretnék neki nyújtani abban, hogy a Jamaikáról hozott mesterségét ugyanolyan nagy szeretettel és lelkesedéssel végezze itt is, mint hazájában. Hillman küldetése, hogy bemutassa a jamaikai kultúrát, és alkotásain keresztül közvetítse Jamaika hangulatát, a jamaikai életérzést.

Hillman Harrison arculat tervezésének az a célja, hogy egy keretrendszert állítsunk fel Hillman és az ő alkotásai megjelenéséhez. Olyan egységes megjelenés meghatározása a feladat, ami a célcsoportjához közel áll, számukra szerethető. A tervezés során figyelembe kell venni, hogy az arculat márkajelzésként szolgáljon, és Hillman nevéhez kötődjön. Fontos tényező, hogy a kész arculat megkülönböztesse Hillmant a többi fafaragó művésztől, versenytársaitól. További elvárás, hogy az arculat ismertséget és forgalmat generáljon, több érdeklődőt vezessen el Hillmanhoz, fellendítse az értékesítést.