OKJ vizsga nyitólap

Gyimesi Zsuzsa - GYZS DESIGN

A „GyZs Design” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Szakdolgozatom témájának saját vállalkozásomat választottam. Cégem frissen alapított, egyszemélyes, elsősorban reklám grafikával foglalkozó cég, melynek arculatát, kommunikációs anyagait és a kommunikáció koncepcióját szakdolgozatomban dolgoztam ki. Ahhoz, hogy a projekt problémás pilléreit bemutathassam, az alábbiakban vázolom, hogyan áll össze tevékenységem.

Tervezéssel és a dizájn területével több éve foglalkozom. Elsősorban a ruhaiparban eltöltött 15 év az erősen meghatározó gondolkodásomban és érdeklődési körömben. Az elmúlt egy év során, amit a TopSchool Oktatási Központban töltöttem, a reklámgrafikusi tevékenység több szegmensébe kaptam betekintést, elsajátítottam a grafikai munkához szükséges szoftvereket, valamint megtanultam a digitális tervezés lépéseit, látásmódját. Elindulva ezen az úton, hamar magával ragadott ennek a szakmának a sokszínűsége és a benne rejlő lehetőségek.