OKJ vizsga nyitólap

Dalos Veronika - BISCOTTINA KEKSZ – SHOP

A „Biscottina Keksz - Shop” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Szerencsésnek érzem magam, mert szakdolgozatom keretén belül, egy olyan témát dolgozhatok fel, önthetek formába és mutathatom be ennek az alkotó folyamatnak a lépéseit, melynek hangulatvilága, motívumai és színei közel állnak hozzám. Fiktív, újonnan induló online vállalkozás arculattervezését szeretném bemutatni, egy „keksz-webshop” megjelenésének elkészítését. Bár jelenleg teljesen más munkakörben dolgozom, az előbb említett vállalkozás elindításának gondolata már régóta foglalkoztat, így ez a feladat jó alkalmat adott arra, hogy egy komoly lépést tegyek az esetleges megvalósulás felé vezető hosszú úton.

Dolgozatomban szeretném megmutatni a vállalkozás hátterét, röviden leírni a cég küldetését, profilját. Megkeresni azokat a legfontosabb problémákat, amelyekre jó megoldásokat találva elérhetővé vállnak a vállalkozás céljai. Kik azok az emberek? Milyenek? Hogy élnek? Akik a cég potenciális vásárlói lehetnek, akiket a kommunikációval célba kell venni.