OKJ vizsga nyitólap

Bóta Renáta - SPIRIT MASSAGE

A „Spirit Massage” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Örömömre szolgált elkészíteni a Spiti Massage arculattervének a design elemeit, mert már régóta gondolkoztam egy saját cég megvalósítatásában, csak eddig nem tudtam, hogy is induljak neki. Nagyszerű lehetőség adódott, hogy az iskolán-keresetein belül meg tudtam tervezni a cég arculatát, és a tanult technikák alapján el is tudtam készíteni a saját elképzelésemet. Mivel a saját újonnan induló cégemről volt szó, így a saját ízlésem alapján tudtam kivitelezni az arculatot, ez nagyban megkönnyítette a tervezésemet. Már csak arra kellett figyelnem, hogy egyedi, különleges, könnyen letisztult design tervezzek meg.

Grafikus vizsgaremek tervdokumetációmban szeretnék bemutatni a cég design elemeinek a tervezését, elsősorban on-line eszközökre lebontva. Vizsgamunkám témája egy teljesen újonnan induló cég arculattervezésének a lépései, folyamatai, design elemek megjelenítése on-line és offline kommunikációs eszközökön.