OKJ vizsga nyitólap

Bordás Nikolett - SOFT GAME CONSOL KFT.

A „Soft Game Consol Kft.” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Szakdolgozatom témája a Soft Game Consol Kft. nevű cég teljes arculatának elkészítése, felújítása, valamint néhány elkészített grafikai munka bemutatása. A Top Schoolnál szerzett ismereteimet, valamint saját tudásomat felhasználva álltam neki a feladatnak. Design alapelvként az úgynevezett „flat” irányzatot választottam, ami egyszerűséget és letisztultságot sugároz.

Feladatom elvégzése során törekedtem arra, hogy megfelelő marketing elemzés, a problémák és célok kiaknázása után megoldást találjak mindazokra. Ennek kivitelezése új arculati elemek elkészítésével történt, így a cég hirdetései megjelenhetnek nyomtatásban és online felületeken is, bővítve ezzel a vásárlók körét. A megoldás része volt még az egységes arculat kialakítása, hogy az érdeklődők/vásárlók könnyen megjegyezhessék, felismerhessék a cég stílusát.