OKJ vizsga nyitólap

Bertényi Ildikó - WACKOR TANYA LOVASISKOLA

A „Wackor Tanya Lovasiskola” című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Szakdolgozatom témájának egy már működő lovarda, a Wackor Tanya Lovasiskola arculatának megtervezését választottam. A lovarda kezdő egyéni vállalkozás, fő tevékenységi köre a lovagoltatás. Céljuknak, küldetésüknek tekintik az egészséges életmódra nevelést, valamint a természet és a sport megkedveltetését. Mint minden kezdő vállalkozásnál, itt is a legnagyobb probléma a kis forgalom, ami leginkább a tőkeszegénységre vezethető vissza. A célkitűzés egy stabil vendégkör kialakítása, ami a kommunikáció javításával és egy tőkebiztos háttérrel megvalósítható.

Versenytársak közül a legerősebb konkurencia az alig pár kilométerre létesült Gizella Major lovarda. Ennek ellenére a vállalkozás erőssége - szakmai felkészültség -, és a hely természetadta lehetőségei biztosítják, hogy vevőkörüket a konkurencia ellenére növeljék. A lovarda érintettjei - bérbeadó, dolgozók, vendégek vagy magánemberek - különböző irányban és mértékben befolyásolják a lovasiskola előbbre jutását. Erre megoldás a cselekvési terv.