OKJ vizsga nyitólap

Apostolné Lőrinczi Erzsébet - BAGOLYVÁR JÁTSZÓHÁZ

A „Bagolyvár Játszóház" című vizsgaremek a Grafikus szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye alapján a Top School Oktatási Központban készült 2015-ben.

A Grafikus OKJ tanfolyam célja az volt, hogy felkészítse a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére. További cél volt, hogy a résztvevők az OKJ bizonyítvány megszerzésén túl képesek legyenek egy vállalkozás teljes arculatának elkészítésére és a cég mindennapi marketing feladatainak grafikai támogatására.

Az OKJ szakmai vizsgára a jelöltek grafikus vizsgaremeket készítenek, amely komplex grafikai készségeket és tudást mutat be. Önálló tervezői munka során jön létre, írásos része tartalmaz a komplex tervdokumentációt és a végfelhasználásnak megfelelő technikai anyagokat.

A kész művet a jelölt az OKJ vizsgán mutatta be és védte meg a négyfős szakmai vizsgabizottság előtt.

Életképek az évfolyam életéből: Facebook képek, Pintrest album

Grafikus vizsgaremek leírása

Dolgozatom témájául egy fiktív intézmény, a Bagolyvár Játszóház arculati tervének elkészítését választottam. Ez egy nemrégiben nyílt intézmény a főváros II. kerületében, melynek tevékenységi köre sokrétű. Portfóliójába tartoznak a klasszikus játszóházi tevékenységen kívül a különböző fejlesztő foglalkozások, melyeket elsősorban óvodás és kisiskolás gyermekek számára szerveznek.

A legtöbb induló vállalkozás egyik fő problémája, hogy nem rendelkezik megfelelő nagyságú ügyfél- vagy vevőkörrel, hiszen a cég még nem eléggé ismert, létezésének híre még nem jutott el a célcsoport tagjaihoz. Ennek a problémának az orvoslásához nagyban hozzájárul egy egységes, jól felépített és a meghatározott célcsoportot megcélzó arculat kialakítása. Célcsoportként a 0-12 éves korosztályba tartozó gyermekeket, az ő szüleiket és nagyszüleiket határoztam meg. Területileg a célcsoportba tartoznak azok, akik a II. kerületben vagy az azzal szomszédos kerületekben laknak, illetve a budai rész agglomerációjába tartozó kisebb települések lakosai. Ők tehát azok a személyek, akiknek a megtervezésre került arculati elemek szólnak.

Az arculattal tervezése során arra törekedtem, hogy az minél változatosabb grafikai elemekből épüljön fel és vidám színvilágával a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt megszólítsa. A választott Bagolyvár elnevezés jó lehetőséget kínált erre. A színvilág meghatározásánál a természetességre való törekvés volt az egyik fő célom.