OKJ Vizsga nyitólap

Soltó balázs - EVALET

„Smart-home” alkalmazás a mai napokban kezd megfizethető lenni és elterjedni. Erre alapozva egy okos-ház rendszernek a design, alkalmazási felületeinek és kabalafigurájának tervét készítem el. Több felhasználói alkalmazás lesz elérhető, a minél nagyobb célközönség elérése érdekében.

a) Egy ingyenesen elérhető adatbázis azok számára, akik nem rendelkeznek okos hűtővel, televízióval stb., melyben tudják gyűjteni, rendszerezni a bevásárló listát, napi teendőket és így tovább. Nagy előnye, hogy nem csak az adott mobiltelefonon, tableten tárolódik az adat, hanem egy webes adatbázist használ, melyre az egész család csatlakozhat, és láthatja a mindig aktuális dolgokat.

b) Egyszerűbb hardver beépítése a házba/lakásba, mely képes pár plusz szolgáltatásra. Ilyen például a világítás vezérlése, elektromos redőny, okos hűtő, televízió stb. vezérlése.

c) Teljes körű smart-home rendszer kialakítása, mely magában foglalja a ház őrző-védő rendszer kialakítást, távolról elérhető kamerarendszert, és szinte bármilyen eszköz vezérlését házon kívülről.