OKJ Vizsga nyitólap

Kolumbán Katalin - Vega Oázis Étterem

Szakdolgozatom témájául egy keszthelyi, vegetáriánus éttermet választottam. Igen közel éreztem magamhoz a témát, mivel én magam sem eszem húst gyerekkorom óta, illetve nagyon érdekel a gasztronómia.

Az éttermet Vega Oázisnak hívják és már több, mint 4 éve vannak nyitva a Balaton melletti városban. Ezzel a régió első vegetáriánus étterme, amiről azonban nem sokan tudnak. Ennek legfőbb oka, hogy az étterem nem rendelkezi üzleti tervvel és így marketing tervvel sem. Az arculatukat a nyitáskor saját maguk készítették, nem pedig hozzáértő grafikussal csináltatták. Így marketing kommunikációs anyagaik is házon belül készülnek, amiknek a minősége vitatható. Az étteremről az ember szájreklám vagy a piacokon keresztül szerezhetnek tudomást. Facebookon ugyan mindennap fenn vannak a napi menük, azonban követőik száma alacsony. Honlapjuk nincsen és offline marketing eszközöket sem használnak. Egyedül a környéki piacokon standolnak áruikkal és szórólapoznak.